Μην διαγράψετε τίποτα κ. Ζούκερμπεργκ: Η Γερουσία πιέζει το Facebook μετά την κατάθεση «φωτιά» της Χάουγκεν

«Μην διαγράψετε τίποτα κ. Ζούκερμπεργκ»: Η Γερουσία πιέζει το Facebook μετά την κατάθεση «φωτιά» της Χάουγκεν Facebook Twitter
0

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας Μαρία Κάντγουελ κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ να μην διαγράψει κανένα από τα έγγραφα που σχετίζονται με την κατάθεση της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος της εταιρείας Φράνσις Χάουγκεν

«Η κατάθεση εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με το αν το Facebook έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη, τις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά και την επιτροπή», υπογράμμισε η Δημοκρατική Κάντγουελ.

Η 37χρονη, που εργαζόταν ως διευθύντρια προϊόντων στην ομάδα κατά της παραπληροφόρησης του Facebook, βρίσκεται πίσω από τη διαρροή εγγράφων που φέρεται να εκθέτουν τον γίγαντα των social media. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Κογκρέσο, απαντώντας στις ερωτήσεις γερουσιαστών, κατήγγειλε ότι η εταιρεία ξέρει πως βλάπτει έφηβους χρήστες του Instagram, αλλά και ότι έχει υπάρξει ανέντιμη σε ότι αφορά στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης. 

«Πήγα στο Facebook γιατί πίστευα ότι είχε τη δυνατότητα να βγάλει το καλύτερο από εμάς. Αλλά είμαι εδώ σήμερα γιατί πιστεύω ότι τα προϊόντα του Facebook βλάπτουν τα παιδιά, τροφοδοτούν τον διχασμό και αποδυναμώνουν τη δημοκρατία μας», τόνισε η Χάουγκεν. 

Σημείωσε ότι η έρευνα του ίδιου του Facebook για το Instagram διαπίστωσε πως παιδιά λένε ότι η εφαρμογή τα κάνει να νιώθουν άσχημα, αλλά δεν μπορούν να το εγκαταλείψουν και πάντα λαχταρούν το επόμενο κλικ. Μεταξύ άλλων, η Χάουγκεν πρότεινε ότι το όριο ηλικίας στο Instagram θα πρέπει να αυξηθεί από τα 13 στα 16 ή 18 χρόνια. 

«Η ηγεσία της εταιρείας ξέρει πώς να κάνει πιο ασφαλές το Facebook και το Instagram, αλλά δεν κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές γιατί βάζουν τα αστρονομικά κέρδη τους πάνω από τους ανθρώπους».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: «Κωνσταντινούπολη, ο σεβντάς μας», το νέο σποτ του υποψηφίου Μουράτ Κουρούμ

Διεθνή / Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: «Κωνσταντινούπολη, ο σεβντάς μας», το νέο σποτ του υποψηφίου Μουράτ Κουρούμ

Ο έμπιστος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις δημοτικές εκλογές άρχισε να χρησιμοποιεί το σύνθημα «Θα έρθει ο Απρίλιος και τα πρόσωπα θα χαμογελάσουν»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Το Μπάκιγχαμ αναβαθμίζει την «εξαφανισμένη» Κέιτ Μίντλετον: Θα απονέμει τιμητικές διακρίσεις εκ μέρους του βασιλιά

Διεθνή / Το Μπάκιγχαμ αναβαθμίζει την «εξαφανισμένη» Κέιτ Μίντλετον: Θα απονέμει τιμητικές διακρίσεις εκ μέρους του βασιλιά

Το βασιλικό πρωτόκολλο επιτρέπει μόνο στους εκ γενετής γαλαζοαίματους να απονέμουν τιμητικές διακρίσεις - Η αλλαγή που μελετά το παλάτι για τις εξ αγχιστείας γαλαζοαίματες, Κέιτ Μίντλετον και βασίλισσα Καμίλα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ