ΤΕΜΠΗ LIVE!

Milliyet: Το ΕΛΚ σχεδιάζει να τερματίσει το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ πριν τις ευρωεκλογές

Milliyet: Το ΕΛΚ μπλοκάρει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ εν όψει Ευρωεκλογών Facebook Twitter
0

Άρθρο στην ακραίως λαϊκιστική και φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Milliyet, μιλά για προεκλογική διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές, στην οποία διατυπώνεται πρόταση για τερματισμό του καθεστώτος της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας και κατ’ επέκταση της ενταξιακής της διαδικασίας.

Όπως γράφει ο ανταποκριτής της σελίδας στις Βρυξέλλες, Γκιουλντενέρ Σονουμούτ, αφού επισημάνει ότι οι Χριστιανοδημοκράτες στοχοποιούν την Τουρκία εν όψει των Ευρωεκλογών, λέει ότι «τονίζουν την ανάγκη επέκτασης της ΕΕ στα Βαλκάνια, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία, αλλά επισημαίνουν ότι οι διαπραγματεύσεις πλήρους ένταξης με την Τουρκία πρέπει να τερματιστούν».

Όπως γράφει ο Σονουμούτ «με τον τερματισμό του υποψηφίου καθεστώτος της Τουρκίας, το ΕΛΚ, που μέχρι χθες υποστήριζε την ανάπτυξη των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας στο πλαίσιο της προνομιακής εταιρικής σχέσης, άλλαξε γνώμη και υποστηρίζει ένα πλαίσιο 'συνθήκης φιλίας' για τις σχέσεις της Ένωσης με την Άγκυρα.

Το μανιφέστο, με τίτλο «Η Ευρώπη μας, ένα καλό και ασφαλές σπίτι για τους ανθρώπους» συντάχθηκε από τον Θανάση Μπακόλα, πρώην προσωπάρχη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και νυν γενικό γραμματέα του ΕΛΚ, και από τον πρόεδρο του ΕΛΚ Manfred Weber, Γερμανό Χριστιανοκοινωνιστή (CSU), σημειώνει η Milliyet.

Συνεχίζοντας ο Σονουμούτ ισχυρίζεται πως «σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές προσκείμενες στο κόμμα, η θέση για την Τουρκία, η οποία υποστηρίxθηκε από μέλη από τη Γερμανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιρλανδία, τη Φινλανδία και το Λουξεμβούργο, γράφτηκε με σκοπό να προσελκύσει ψηφοφόρους ξενοφοβικούς, από δεξιά κόμματα που βρίσκονται σε άνοδο στην Ευρώπη. Τα εν λόγω μέλη δήλωσαν ότι προτιμούν να προτείνουν μια συμφωνία που θα περιέχει τη λέξη 'φιλία' στην Άγκυρα, η οποία αντιτίθεται στην έννοια της προνομιακής εταιρικής σχέσης, και υποστήριξαν ότι η Τουρκία δεν πρέπει να είναι πλήρες μέλος της ΕΕ».

Κλείνοντας το άρθρο του ο Σονουμούτ αποδίδει αυτή την προκήρυξη στην πεσμένη δημοφιλία του ΕΛΚ, το οποίο κατηγορεί ότι πιστεύει πως «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» όταν πρόκειται για τις Eυρωεκλογές και σε αυτό στοχοποιείται η Τουρκία.

Διεθνή
0

ΤΕΜΠΗ LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Ήρθε η ώρα ο λαός του Ιράν να αποτινάξει τον ζυγό της τυραννίας

«Αυτό το φονικό τρομοκρατικό καθεστώς δεν πρέπει να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα που θα του επέτρεπαν να απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα» ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο πρώτο μήνυμά του μετά την επιχείρηση «βρυχηθμός του λιονταριού» στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM