Μαθητές στην Ελβετία παραποίησαν αποτελέσματα τεστ Covid-19 ώστε να φαίνονται θετικά θέλοντας να γλιτώσουν το σχολείο, με αποτέλεσμα ολόκληρη η τάξη να μπει σε καραντίνα και οι ίδιοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με πειθαρχικά μέτρα.

 

Οι τρεις μαθητές στο λύκειο Kirschgarten της Βασιλείας παραποίησαν μηνύματα SMS από την ελβετική εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών με Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Blick.

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περίπου 25 μαθητές να περιοριστούν στα σπίτια τους για σχεδόν 10 ημέρες, ενώ αρκετοί δάσκαλοι επηρεάστηκαν επίσης από το περιστατικό πριν από τις εαρινές διακοπές του Μαρτίου.

 

«Δεν είναι απλά μια παιδιάστικη φάρσα, είναι σοβαρό περιστατικό», δήλωσε ο Ζιμόν Τίριτ, εκπρόσωπος των αρμόδιων υπηρεσιών εκπαίδευσης της Βασιλείας.

 

Το σχολείο σκοπεύει να εκκινήσει ποινικές διαδικασίες για παραποίηση «υγειονομικών εγγράφων» αν και δεν σχεδιάζει να τους αποβάλει.

 

Ο Ζιμόν Τίριτ δήλωσε ότι οι μαθητές είναι σε «δύσκολη κατάσταση» λόγω της πανδημίας αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη φάρσα των τριών παιδιών.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters