Μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μάγχη: Για «πολλούς νεκρούς» μιλούν τα διεθνή ΜΜΕ

Μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μάγχη: Για «πολλούς νεκρούς» μιλούν τα τοπικά μέσα Facebook Twitter
φωτ.: EPA
0

«Πολλοί άνθρωποι» έχασαν τη ζωή τους σε μια προσπάθεια μεταναστών να διασχίσουν το κανάλι της Μάγχης κοντά στην πόλη Γουιμερό, νότια του Καλαί, αναφέρουν γαλλικά και βρετανικά ΜΜΕ.

Η γαλλική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι υπήρξε μια αποτυχημένη προσπάθεια κάποιων να διασχίσουν τη Μάγχη και είπε ότι η αστυνομία επιχειρούσε σε μια παραλία. Ένας εκπρόσωπος είπε στο Reuters ότι δεν μπορούσε να πει πόσα άτομα εμπλέκονται, αλλά πρόσθεσε ότι υπήρχαν πολλά «άψυχα σώματα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Voix du Nord, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και κινητοποιήθηκαν ελικόπτερα και σωστικά σκάφη για έρευνες. Η εφημερίδα ανέφερε ότι περίπου 100 μετανάστες διασώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης, με τρία ελικόπτερα και πολλά σκάφη διάσωσης να συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Ο υπουργός παράνομης μετανάστευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, Μάικλ Τόμλινσον, είπε ότι υπάρχουν νεκροί στη Μάγχη εδώ και εννέα συνεχόμενους μήνες. Ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές για το νέο ναυάγιο στο Κανάλι της Μάγχης, είπε στο ITV: «Είναι απολύτως ανατριχιαστικό να το ακούς αυτό».

Το περιστατικό έρχεται αφότου η βρετανική κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ ψήφισε νομοθεσία που της επιτρέπει να απελαύνει τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη, στη Ρουάντα.

Με πληροφορίες από La Voix du Nord, Reuters, Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM