«Mermaid vibes» στο σόου του Botter: Προφυλακτικά με νερό, μπλούζες από φύκια κι ελεύθερα μαλλιά

«Mermaid vibes» στο σόου του Botter: Προφυλακτικά με νερό, μπλούζες από φύκια κι ελεύθερα μαλλιά Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

Το -εμπνευσμένο από Καραϊβική- brand Botter ξεχώρισε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού με το αναπάντεχο θέαμα προφυλακτικών γεμάτων νερό που έφεραν «mermaid vibes» στην πασαρέλα.

Τα εντυπωσιακά αξεσουάρ χεριών παρουσιάστηκαν στη συλλογή Aquatic Wear, η οποία περιλάμβανε επίσης τη χρήση πάγου ως αξεσουάρ.

Οι σχεδιαστές (και ζευγάρι) Rushemy Botter και Lisi Herrebrugh έχουν χρησιμοποιήσει συχνά ανακυκλωμένα πλαστικά στις συλλογές τους, αλλά λένε ότι επιδιώκουν να προχωρήσουν περισσότερο με φυσικά υλικά όπως φύκια.

Υπήρξαν «πολλές δοκιμές» με τα «γάντια», δήλωσε ο Botter στο AFP μετά το σόου. «Είναι παράξενο, ρομαντικό, με mermaid vibes», είπε.

Η Lisi Herrebrugh εξήγησε ότι ήθελαν να αντικατοπτρίσουν κάποια από την «τεχνολογία» πάνω στην οποία δούλευαν και πριν από το σόου πρόσφερε στους καλεσμένους λεμονάδα σε βρώσιμη κάψουλα από φύκια, ενώ ορισμένα από τα μπλουζάκια τους ήταν φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από φύκια.

«Είναι κάτι που θα ξεκινήσουμε τώρα, ερευνώντας νέα υλικά, βρίσκοντας νέους τρόπους συνεργασίας με τη φύση», είπε.

Οι δυο τους έχουν αρχίσει να συνεργάζονται στενά με άτομα εκτός της βιομηχανίας της μόδας για να αναζητήσουν νέα βιώσιμα υλικά.

«Ειλικρινά, η μόδα τρέχει πίσω από τα γεγονότα», δήλωσε η Lisi Herrebrugh. «Κάποτε ήταν μια βιομηχανία πολύ πρωτοποριακή όσον αφορά το όραμα, την ποικιλομορφία... Αλλά αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι ότι η μόδα τρέχει πίσω από όλα αυτά τα πράγματα και βρίσκεις την πραγματική νεωτερικότητα στους δρόμους».

Σε άλλα σημεία της επίδειξης, υπήρχαν σημάδια αναβίωσης των τάσεων της δεκαετίας του '80 και του Y2K, όπως μπλουζάκια με στρας.

Μια μαύρη μπλούζα με τις λέξεις Caribbean couture παρέπεμπε στις καταβολές του ζευγαριού - ο Rushemy Botter κατάγεται από το νησί Κουρασάο, ενώ η οικογένεια της Lisi Herrebrugh από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

«Υπήρχε μια εποχή που δεν μπορούσες να έχεις τα μαλλιά σου όπως ήθελες επειδή δεν θα σε παίρνουν στα σοβαρά ή δεν θα βρεις δουλειά», δήλωσε ο Botter.

«Μου αρέσει που η νεότερη γενιά απλά έχει τα μαλλιά όπως τα θέλει και πετυχαίνει αυτό που θέλει. Νομίζω ότι αυτό είναι νεωτερικότητα», κατέληξε.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΚΙΝΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Η Κίνα παρακολουθεί τον πόλεμο με το Ιράν και «διαβάζει» τις ΗΠΑ

Αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου, εν ενεργεία και πρώην, εκφράζουν ανησυχίες ότι οι εξελίξεις και οι πιέσεις που προκύπτουν από τη σύγκρουση με την Τεχεράνη ενδέχεται να δίνουν στην Κίνα στρατηγικό πλεονέκτημα απέναντι στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΜΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διεθνή / Οι «ισχυροί» του κόσμου καταθέτουν αγωγές κατά των ΜΜΕ πριν ακόμη δημοσιευτούν τα ρεπορτάζ

«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για εμάς τώρα δεν είναι τόσο αυτό που συμβαίνει μετά, αλλά αυτό που συμβαίνει πριν καν δημοσιεύσεις», εξηγεί η αρχισυντάκτρια της Wall Street Journal, Emma Tucker
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες έως τώρα απειλές για την εκεχειρία

Ο αμερικανικός στρατός ισχυρίζεται ότι έπληξε δυο ιρανικά δεξαμενόπλοια και οι Φρουροί ότι κατέλαβαν ένα πετρελαιοφόρο - Νέο επεισόδιο στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM