Μέρκελ: «Να μην είναι αυτά τα τελευταία Χριστούγεννα με τους παππούδες»

Μέρκελ: «Να μην είναι αυτά τα τελευταία Χριστούγεννα με τους παππούδες» Facebook Twitter
EPA/HAYOUNG JEON
0

Η Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Γερμανίας «να μην είναι αυτά τα τελευταία Χριστούγεννα με τους παππούδες», καθώς η χώρα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων θανάτων από κορωνοϊό. 

Η Γερμανία ξεχώρισε ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη για τον τρόπο διαχείρισης του πρώτου κύματος της πανδημίας Covid-19, ωστόσο χθες κατέγραψε με τους περισσότερους νεκρούς ημερησίως λόγω κορωνοϊού με τα κρούσματα την ίδια στιγμή να αυξάνονται συνεχώς. 

Μιλώντας σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο, η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε πως οι εθνικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν στις 2 Νοεμβρίου δεν αποδείχθηκαν αρκετά αποτελεσματικοί, με υπερβολικά πολλούς νεκρούς επί του παρόντος ή ασθενείς σε ΜΕΘ. 

Εμφανώς φορτισμένη και με τρεμάμενη φωνή η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ ζήτησε από το βήμα της ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας το κλείσιμο των σχολείων και των καταστημάτων έως τις 10 Ιανουαρίου, δηλώνοντας ότι συμφωνεί με τις συστάσεις των επιστημόνων να κλείσουν τα μαγαζιά στη χώρα, μετά τα Χριστούγεννα και έως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

«Αν η επιστήμη μάς εκλιπαρεί να περάσουμε μια εβδομάδα με μειωμένες επαφές πριν τα Χριστούγεννα- πριν δείτε τους παππούδες και τους ηλικιωμένους- τότε ίσως πρέπει να σκεφτούμε ξανά κάποιον τρόπο για να το κάνουμε», είπε η Μέρκελ. 

«Αν έχουμε υπερβολικά πολλές επαφές τώρα, πριν τα Χριστούγεννα και μετά εξελιχθεί να γίνουν η τελευταία μας γιορτή με τους παππούδες μας, σίγουρα θα έχουμε χάσει κάτι. Δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε. «Πριν δούμε τη γιαγιά και τον παππού, χρειάζεται μία εβδομάδα κατ' οίκον περιορισμός. Πρέπει να περιορίσουμε τις επαφές. Να μην είναι οι τελευταίες γιορτές για τους παππούδες μας», είπε χαρακτηριστικά.


Η Άνγκελα Μέρκελ απηύθυνε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία στους Γερμανούς πολίτες, καλώντας τους να προετοιμαστούν για περισσότεροι κοινωνική αποστασιοποίηση πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων για να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού. 
 

«Απομένουν 14 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Και πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να εμποδίσουμε μια ακόμη εκθετική αύξηση νέων κρουσμάτων», είπε σε ομιλία στη Bundestag. Και πρόσθεσε: «Όσο δύσκολο και αν είναι, δεν είναι συμβατό με τους απαιτούμενους περιορισμούς επαφών». 

«Λυπάμαι πολύ, από τα βάθη της καρδιάς μου. Αλλά αν το τίμημα που πληρώνουμε είναι 590 θάνατοι την ημέρα τότε αυτό δεν είναι αποδεκτό για μένα», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος. 

Η Μέρκελ προειδοποίησε επίσης πως η επικείμενη κυκλοφορία των εμβολίων κατά του κορωνοϊού δεν είναι γρήγορη λύση απέναντι στην πανδημία. «Πρέπει να προσεγγίσουμε τα πράγματα πολύ ρεαλιστικά. Στο πρώτο τέταρτο του 2021 δεν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε αρκετούς εμβολιασμούς για να δούμε σημαντική αλλαγή [στα κρούσματα κορωνοϊού] στον πληθυσμό», επισήμανε. 

Με πληροφορίες από CNN, Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM