Μεντβέντεφ: Ακόμα κι αν επιτεθούμε με πυρηνικά στην Ουκρανια, το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει

Μεντβέντεφ: Tο ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει άμεσα στον πόλεμο ακόμα και με πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ένας από τους συμμάχους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε ρητά λόγο για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό πλήγμα στην Ουκρανία λέγοντας πως το ΝΑΤΟ θα μείνει μακριά από τη σύγκρουση επειδή φοβάται μια πυρηνική καταστροφή.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας που τώρα είναι αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε πως η χώρα του έχει το δικαίωμα να αμυνθεί με πυρηνικά όπλα, αν εξωθηθεί πέραν των ορίων της, και πως αυτό «σίγουρα δεν είναι μπλόφα».

«Ας φανταστούμε πως η Ρωσία εξαναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομακτικό όπλο εναντίον του ουκρανικού καθεστώτος, το οποίο έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλης κλίμακας επιθετική ενέργεια που είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας», ανέφερε ο Μεντβέντεφ σε καταχώρισή του στην εφαρμογή Telegram.

Σύμφωνα με το ρωσικό πυρηνικό δόγμα, ο πρόεδρος μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν το κράτος αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή, ακόμη και από συμβατικά όπλα.

«Πιστεύω πως το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει άμεσα στη σύγκρουση ακόμη και σ' αυτό το σενάριο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ. «Οι δημαγωγοί στην άλλη πλευρά του ωκεανού και στην Ευρώπη δεν θα πάνε να πεθάνουν σε μια πυρηνική αποκάλυψη».

«Πρέπει να σας θυμίσω και πάλι - γι' αυτά τα κουφά αυτιά που ακούν μόνο τον εαυτό τους. Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Μεντβέντεφ προσθέτοντας πως θα το πράξει «σε προκαθορισμένες περιπτώσεις» και συμμορφούμενη αυστηρά προς την κρατική πολιτική.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM