«Μεμονωμένο περιστατικό»- Οι πρώτες δηλώσεις του Μακρόν μετά το χαστούκι από πολίτη

«Μεμονωμένο περιστατικό»- Οι πρώτες δηλώσεις του Μακρόν μετά το χαστούκι από πολίτη Facebook Twitter
Ο Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του, Μπριζίτ (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε ακραία βίαια άτομα να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διαλόγου, στις πρώτες δηλώσεις του μετά το περιστατικό με το χαστούκι.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιούσε επίσκεψη στην περιοχή Drome, στη νότια Γαλλία, όταν ένας άνδρας τον χαστούκισε τη στιγμή που πλησίασε για να χαιρετίσει τους λίγους συγκεντρωμένους πολίτες.

 

«Πιστεύω ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν πρέπει να επισκιάσει τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις ζωές πολλών», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στην εφημερίδα Le Dauphiné.

 

«Δεν πρέπει να υπάρχει βία ή μίσος, είτε στα λόγια είτε στην πράξη. Διαφορετικά, απειλείται η ίδια η δημοκρατία», τόνισε ο Μακρόν στις πρώτες δηλώσεις του μετά το περιστατικό.

 

Όταν ρωτήθηκε αν επιδεινώνεται το πολιτικό κλίμα, απάντησε αρνητικά. «Ας μην επιτρέψουμε σε μεμονωμένα γεγονότα, υπερβολικά βίαια άτομα, που υπάρχουν πάντα, να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διάλογου. Δεν το αξίζουν», τόνισε.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι δεν ανησύχησε για την ασφάλειά του, λόγω του περιστατικού. «Εξάλλου, συνέχισα και χαιρέτισα τους ανθρώπους και έβγαλα φωτογραφίες μαζί τους», πρόσθεσε και τόνισε: «Συνέχισα και πάντα θα συνεχίζω. Τίποτε δεν θα με σταματήσει».

 


Λίγο αργότερα, ο Εμανουέλ Μακρόν δημοσίευσε στα social media βίντεο στο οποίο χαιρετά πολίτες και κάποιοι από αυτούς τον χειροκροτούν. «Το πρόσωπο της Γαλλίας», ήταν το σχόλιό του. 

 

 

Ο Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιούσε επίσκεψη σε επαγγελματική σχολή του ξενοδοχειακού τομέα όταν αποφάσισε να πλησιάσει τους λίγους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, πίσω από κιγκλιδώματα.

 

Ένας άνδρας έπιασε το χέρι του Μακρόν και με το άλλο τον χαστούκισε, ενώ φέρεται να φώναξε «Κάτω ο μακρονισμός». Αμέσως, δύο από τα μέλη της ασφάλειας του Γάλλου προέδρου ακινητοποίησαν τον άνδρα, ενώ άλλοι φρουροί του απομάκρυναν τον Μακρόν. 

 


Δύο άτομα συνελήφθησαν για το περιστατικό, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του ανθρώπου που χαστούκισε τον Μακρόν, ούτε ποια ήταν τα κίνητρά του.

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ