«Μεμονωμένο περιστατικό»- Οι πρώτες δηλώσεις του Μακρόν μετά το χαστούκι από πολίτη

«Μεμονωμένο περιστατικό»- Οι πρώτες δηλώσεις του Μακρόν μετά το χαστούκι από πολίτη Facebook Twitter
Ο Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του, Μπριζίτ (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε ακραία βίαια άτομα να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διαλόγου, στις πρώτες δηλώσεις του μετά το περιστατικό με το χαστούκι.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος πραγματοποιούσε επίσκεψη στην περιοχή Drome, στη νότια Γαλλία, όταν ένας άνδρας τον χαστούκισε τη στιγμή που πλησίασε για να χαιρετίσει τους λίγους συγκεντρωμένους πολίτες.

 

«Πιστεύω ότι είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν πρέπει να επισκιάσει τα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις ζωές πολλών», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στην εφημερίδα Le Dauphiné.

 

«Δεν πρέπει να υπάρχει βία ή μίσος, είτε στα λόγια είτε στην πράξη. Διαφορετικά, απειλείται η ίδια η δημοκρατία», τόνισε ο Μακρόν στις πρώτες δηλώσεις του μετά το περιστατικό.

 

Όταν ρωτήθηκε αν επιδεινώνεται το πολιτικό κλίμα, απάντησε αρνητικά. «Ας μην επιτρέψουμε σε μεμονωμένα γεγονότα, υπερβολικά βίαια άτομα, που υπάρχουν πάντα, να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διάλογου. Δεν το αξίζουν», τόνισε.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι δεν ανησύχησε για την ασφάλειά του, λόγω του περιστατικού. «Εξάλλου, συνέχισα και χαιρέτισα τους ανθρώπους και έβγαλα φωτογραφίες μαζί τους», πρόσθεσε και τόνισε: «Συνέχισα και πάντα θα συνεχίζω. Τίποτε δεν θα με σταματήσει».

 


Λίγο αργότερα, ο Εμανουέλ Μακρόν δημοσίευσε στα social media βίντεο στο οποίο χαιρετά πολίτες και κάποιοι από αυτούς τον χειροκροτούν. «Το πρόσωπο της Γαλλίας», ήταν το σχόλιό του. 

 

 

Ο Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιούσε επίσκεψη σε επαγγελματική σχολή του ξενοδοχειακού τομέα όταν αποφάσισε να πλησιάσει τους λίγους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, πίσω από κιγκλιδώματα.

 

Ένας άνδρας έπιασε το χέρι του Μακρόν και με το άλλο τον χαστούκισε, ενώ φέρεται να φώναξε «Κάτω ο μακρονισμός». Αμέσως, δύο από τα μέλη της ασφάλειας του Γάλλου προέδρου ακινητοποίησαν τον άνδρα, ενώ άλλοι φρουροί του απομάκρυναν τον Μακρόν. 

 


Δύο άτομα συνελήφθησαν για το περιστατικό, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του ανθρώπου που χαστούκισε τον Μακρόν, ούτε ποια ήταν τα κίνητρά του.

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεο του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Νέο βίντεό του πυροδότησε φήμες για το εσωτερικό του Forest Lodge

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε πρόσφατο βίντεο του στα social media θεωρήθηκε ότι μοιράστηκε πλάνα από το εσωτερικό της νέας βασιλικής κατοικίας, όπου μετακόμισαν πριν λίγες ημέρες με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
LIFO NEWSROOM
Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Διεθνή / Lady Gaga: «Χρειάστηκα ψυχιατρική φροντίδα» - Η αποκάλυψη για τα γυρίσματα του «A Star Is Born»

Σχεδόν επτά χρόνια μετά τον ρόλο που την καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη, η δημοφιλής καλλιτέχνιδα μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για τις δύσκολες συνθήκες που βίωνε παρασκηνιακά
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΤΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό «καταδικάστηκαν» γάτα και ιδιοκτήτρια μετά από καταγγελία γειτόνισσας

Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία στη Γαλλία, ανέφερε πως ο γάτος έμπαινε στον κήπο και κατέστρεφε τα φυτά της - Αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις για τη δικαστική απόφαση
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM