Μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Βηρυτού - Ένα μήνα μετά τη φονική έκρηξη

Μεγάλη φωτιά στο λιμάνι της Βηρυτού - Ένα μήνα μετά τη φονική έκρηξη Facebook Twitter
Reuters
0

Τεράστια φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στο Λιμάνι της Βηρυτού, προκαλώντας πανικό στους κατοικους, μόλις ένα μήνα μετά την τρομακτική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους.

Η φωτιά καίει σε μια αποθήκη που είχε υποστεί ζημιές από την έκρηξη του περασμένου μήνα. Ειδικότερα, παρότι το μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού είχε ισοπεδωθεί κατά την μεγάλη έκρηξη του Αυγούστου, η φωτιά ξέσπασε στο ετοιμόρροπο ερείπιο ενός κτηρίου που είχε απομείνει. 

Η αιτία της φωτιάς δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, ωστόσο σύμφωνα με το Λιβανέζικο στρατό, ξεκίνησε από τις αποθήκες αδασμολόγητων ειδών όπου ήταν αποθηκευμένα ελαστικά και πετρελαιοειδή. 

 

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο στρατός άρχισε να απομακρύνει κόσμο από τις περίξ περιοχές ενώ εταιρείες με γραφεία κοντά στο λιμάνι, ζήτησαν από τους εργαζομένους τους να φύγουν. Επιπλέον, οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή, αποκλείστηκαν.

Υπενθυμίζεται πως στις 4 Αυγούστου, πάνω από 190 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 6.500 άλοι τραυματίστηκαν, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε κτήριο του λιμανιού.

Με πληροφορίες από NYT/ABC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ