Με ψυχοτρόπο ηρεμιστικό νάρκωσε τα 10χρονα αγόρια στην Κύπρο ο απαγωγέας τους

Με ψυχοτρόπο ηρεμιστικό νάρκωσε τα 10χρονα αγόρια στην Κύπρο ο απαγωγέας τους Facebook Twitter
0

Με αγχολυτικό και ψυχοτρόπο φάρμακο νάρκωσε τα δύο 10χρονα αγόρια από την Κύπρο ο 35χρονος απαγωγέας τους. 

Όπως μεταδίδει το SigmaLive, ο 35χρονος έβαλε Lorazepam στη λεμονάδα που προσέφερε στα παιδιά.

Ο φαρμακοποιός και λειτουργός φαρμακευτικών υπηρεσιών υγείας, Γιάννης Κολός, μίλησε για τις ιδιότητες του φαρμάκου στο τοπικό ειδησεογραφικό μέσο.

Σύμφωνα με τον κ. Κολό, πρόκειται για ψυχοτρόπο, αγχολυτικό και ηρεμιστικό φάρμακο που προκαλεί λήθαργο και υπνηλία, θέτοντας σε καταστολή όποιον τα καταναλώνει.

Ενδεικτικό της επίδρασης της ουσίας είναι και το γεγονός ότι πρόκειται για συνταγογραφούμενο φάρμακο που δεν επαναλαμβάνεται χωρίς σχετική επισήμανση του γιατρού στη συνταγή. 

Σύμφωνα με τον κ. Κολό, τα φάρμακα αυτά χορηγούνται σπάνια και σε πολύ μικρή δοσολογία.

Το πρωί της Τρίτης, τα παιδιά έφτασαν στο σχολείο τους και άφησαν τις τσάντες τους στην τάξη, βγαίνοντας για να παίξουν στην αυλή. 

Ο άνδρας, φέρεται να ζήτησε βοήθεια από τα παιδιά, δήθεν για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και όταν χτύπησε το κουδούνι, οι συμμαθητές τους παρατήρησαν ότι οι δύο φίλοι έλειπαν.

Η αστυνομία προέβη αμέσως σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών. Οκτώ ώρες αργότερα οι αξιωματικοί μπήκαν στο διαμέρισμα του 35χρονου και τον βρήκαν να κάθεται απαθής στον καναπέ, κοντά στα παιδιά. 

Με πληροφορίες από SigmaLive

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM