Με 3 χιλ. εκρηκτικά παγίδευσαν την Παλμύρα οι τζιχαντιστές (video)

Με 3 χιλ. εκρηκτικά παγίδευσαν την Παλμύρα οι τζιχαντιστές (video) Facebook Twitter
0

Σε ναρκοπέδιο μετέτρεψαν την πόλη της Παλμύρας πριν τη φυγή τους οι τζιχαντιστές, καθώς σύμφωνα με τους Σύρους στρατιωτικούς υπολογίζεται ότι έχουν τοποθετήσει περισσότερα από 3 χιλιάδες εκρηκτικά. «Στη διάρκεια της έρευνάς μας συναντήσαμε αρκετούς εκρηκτικούς μηχανισμούς που ήταν κρυμμένοι κάτω από το έδαφος και που είχαν συνδεθεί έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν με το πέρασμά μας μέσα από την περιοχή», είπε στρατιωτικός που τόνισε ότι η έκρηξη που θα γινόταν θα είχε στόχο, τόσο τους πεζούς στρατιώτες, όσο και τα οχήματα μάχης.  Σημείωσε ότι τα εκρηκτικά ήταν διασυνδεδεμένα με ένα αόρατο δίκτυο κάτω από τους πλακόστρωτους δρόμους και μέσα σε κατοικημένες περιοχές και θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη την πόλη.

Σύροι μαζί με Ρώσους ειδικούς που έφτασαν στην Συρία και έχουν φέρει μαζί τους ειδικά ρομπότ αποναρκοθέτησης, εργάζονται μέρα και νύχτα για να εξουδετερώσουν τα δύο εκρηκτικά συστήματα που είχαν εγκαταστήσει οι τρομοκράτες.

Σύμφωνα με το rt.com. οι συριακές δυνάμεις βρήκαν επίσης στην Παλμύρα γραφειοκρατικά έγγραφα που τεκμηριώνουν το καθεστώς του τρόμου για τους κατοίκους, κατά τη διάρκεια της κατοχής της περιοχής από τους τζιχαντιστές.

Τα Ισλαμικό Κράτος είχε επιβάλει τον αυστηρό νόμο της Σαρία, απειλώντας με αυστηρή τιμωρία. Τα έγγραφα κυμαίνονται από συμβάσεις εργασίας μέχρι διαταγές για εμφάνιση μπροστά στην ισλαμική αστυνομία. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ