Η αστυνομία του Μαυροβουνίου κατάσχεσε πάνω από έναν τόνο κοκαΐνης, κρυμμένη μέσα σε φορτίο με μπανάνες.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει κατασχεθεί ποτέ στη χώρα. Δύο άτομα συνελήφθησαν.

 

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Mojanovici, προάστιο της πρωτεύουσας Ποντγκόριτσα, στη μικρή χώρα της Αδριατικής, όπως ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση της στο Twitter.

 

«Η αστυνομία του Μαυροβουνίου και το τελωνείο κατάσχεσαν 1.205 πακέτα κοκαΐνης σε φορτίο με μπανάνες συνολικού βάρους άνω του ενός τόνου», ανέφερε.

 

Το Μαυροβούνιο, μέλος του ΝΑΤΟ και πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία, είναι επίσης υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πριν ενταχθεί στο μπλοκ πρέπει να ξεριζώσει το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά

 

«Τι κατόρθωμα της αστυνομίας του Μαυροβουνίου! Κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί: το Μαυροβούνιο δεν θα είναι χώρα του εγκλήματος», ανέφερε σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντριτάν Αμπάζοβιτς.

 

Τους τελευταίους μήνες, το Μαυροβούνιο και η γειτονική Σερβία, που επίσης φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ, έχουν εντείνει τον αγώνα τους ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, συλλαμβάνοντας δεκάδες ύποπτους για δολοφονίες, απαγωγές, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και σχέδια δολοφονίας κρατικών αξιωματούχων.

 

Με πληροφορίες του Reuters