Μασσαλία: Βρήκαν νεκρό μέσα στο νοσοκομείο τον ασθενή που είχε εξαφανιστεί για δύο εβδομάδες

Μασσαλία: Βρήκαν νεκρό μέσα στο νοσοκομείο τον ασθενή που είχε εξαφανιστεί για δύο εβδομάδες Facebook Twitter
0

Ένας 72χρονος ασθενής βρέθηκε νεκρός, δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνισή του, σε έναν κλειστό διάδρομο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, στη Μασσαλία, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Ο Ζαν Λιγκονέ, πατέρας 6 παιδιών, έπασχε από Αλτζχάιμερ και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Κονσεψιόν στις 11 το πρωί της 19ης Αυγούστου προκειμένου να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, όπως εξήγησε ο γιος του, Ζαν Οσπίς, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας La Provence. Τρεις ώρες αργότερα, εξαφανίστηκε.

Για τον εντοπισμό του έγιναν πολλές έρευνες. Τελικά, η αστυνομία και η διεύθυνση του νοσοκομείου επικοινώνησαν με τον Οσπίς την Τρίτη για να του πουν ότι το πτώμα του πατέρα του βρέθηκε «σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης» σε μια κλειστή πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο Οσπίς, δηλώνοντας σοκαρισμένος από αυτήν την εξέλιξη, είχε ήδη προσφύγει εναντίον του νοσοκομείου και του ογκολογικού τμήματός του, για παραμέληση ευπαθούς προσώπου. Όπως υποστηρίζει, οι αρχές δεν έκαναν τα πάντα για να βρουν εγκαίρως τον πατέρα του: «Η διευθύντρια του νοσοκομείου μου είπε ότι έψαξε παντού. Εγώ, πέρασα από όροφο σε όροφο. Ρωτούσα τις νοσηλεύτριες αν είχαν βρει τον πατέρα μου και εκείνες απαντούσαν ότι δεν ήταν ενήμερες, ότι δεν γνώριζαν πως κάποιος είχε εξαφανιστεί», είπε.

«Είμαι αηδιασμένος, αποκαρδιωμένος, γιατί δεν του άξιζε του πατέρα μου να πεθάνει κάτω από αυτές τις συνθήκες (...) Τον άφησαν να πεθάνει σαν σκυλί και τον ξέχασαν. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν να πεθάνουν έτσι κάποιος», πρόσθεσε ο Οσπίς.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ afp

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM