Μπασίρ για τη συνέντευξη της Νταϊάνα: Είπα ψέματα αλλά δεν έβλαψα την πριγκίπισσα

Δημοσιογράφος του BBC: Είπα ψέματα αλλά δεν έβλαψα την Νταϊάνα Facebook Twitter
0

Ο Μάρτιν Μπασίρ, ο δημοσιογράφος του BBC που, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα, έπεισε με δόλιο τρόπο την πριγκίπισσα Νταϊάνα να του παραχωρήσει την ιστορική συνέντευξη του Νοεμβρίου του 1995, δηλώνει ότι δεν πιστεύει ότι την έβλαψε «με οποιονδήποτε τρόπο».

Ο 58χρονος υποστηρίζει ότι η συνέντευξη έγινε με τους όρους της πριγκίπισσας Νταϊάνα. «Δεν νιώθω ότι μπορώ να θεωρηθώ υπεύθυνος για πολλά από τα άλλα πράγματα που συνέβαιναν στη ζωή της και τα σύνθετα ζητήματα που αφορούσαν εκείνες τις αποφάσεις. Η υπόνοια ότι είμαι ο μόνος υπεύθυνος νομίζω είναι παράλογη και άδικη», είπε ο Μπασίρ.

Σημειώνεται ότι ο πρώην δημοσιογράφος του BBC, ο οποίος εξασφάλισε την πολύκροτη συνέντευξη του 1995 με την πριγκίπισσα Ντιάνα, βρίσκεται σε δεινή θέση μετά από μια ανεξάρτητη έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχε εξαπατήσει την πριγκίπισσα για να εξασφαλίσει τη συνέντευξη.

Ειδικότερα, μετά το καταδικαστικό συμπέρασμα της έκθεσης του Λόρδου Dyson, ο Μπασίρ είπε στους Sunday Times: «Δεν ήθελα ποτέ να βλάψω τη Νταϊάνα και δεν πιστεύω ότι το έκανα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ό, τι κάναμε όσον αφορά τη συνέντευξη ήταν όπως το ήθελε, η μετάδοσή της, το περιεχόμενο της συνέντευξης. Η οικογένειά μου και εγώ την αγαπούσαμε» προσθέτει σε άλλες δηλώσεις.

Ο Μπασίρ εμφανίστηκε επίσης απολογητικός προς τους γιους της, τον Πρίγκιπα Χάρι και τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, τονίζοντας ότι: «Δεν μπορώ να φανταστώ τι πρέπει να αισθάνεται η οικογένειά τους κάθε μέρα, αν και γνωρίζω λίγο από αυτά, έχοντας χάσει πρόωρα αδελφό και πατέρα».

Δήλωσε ακόμη ότι «λυπάται βαθιά» και πρόσθεσε ότι μετανιώνει για τις πλαστές δηλώσεις τραπεζικών λογαριασμών που είχε παρουσιάσει στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον αδερφό της κόμη Σπένσερ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της έρευνας υπό το λόρδο Ντάισον προκάλεσε δημόσιες δριμύτατες επικρίσεις κατά του δημοσιογράφου και του BBC από τους γιους της Νταϊάνα. Ο κόμης Σπένσερ ζήτησε από την Αστυνομία να εξετάσει εκ νέου τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με τη συνέντευξη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ