Μαριούπολη: Οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς- «Ετοιμάζουν επιχείρηση με αλεξιπτωτιστές»

Μαριούπολη: Οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς- «Ετοιμάζουν επιχείρηση με αλεξιπτωτιστές» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα αεροπορικά πλήγματα στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο. 

Ρωσικές ταξιαρχίες πεζοναυτών «ετοιμάζονται για μια επιχείρηση αλεξιπτωτιστών» στην πόλη, σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, ενώ επιθέσεις έγιναν στην περιοχή του λιμανιού. Επίσης, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί κατοικημένων περιοχών και ο μερικός αποκλεισμός του Χαρκόβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε τελεσίγραφο στους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν απομείνει στη Μαριούπολη να παραδοθούν, για να σώσουν τη ζωή τους. Το τελεσίγραφο εξέπνευσε. 

«Λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική κατάσταση που υπάρχει στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal και με γνώμονα καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν στους μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και στους ξένους μισθοφόρους τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τις εχθροπραξίες και να καταθέσουν τα όπλα τους, από τις 06:00 της 17ης Απριλίου 2022», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους εγγυούμαστε ότι θα σώσουν τη ζωή τους», ανέφερε ακόμη, συνεχίζοντας ότι οι στρατιώτες που έχουν μείνει στο εργοστάσιο Azovstal θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τις 06:00 έως τις 13:00, χωρίς όπλα και πυρομαχικά. Η έναρξη της παράδοσης θα υποδεικνύεται με ύψωση σημαιών. «Από τη ρωσική πλευρά, κόκκινη σημαία. Από την ουκρανική πλευρά, λευκή σημαία, σε όλη την περίμετρο του Azovstal», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η πρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερέστσουκ, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων σήμερα, προκειμένου να απομακρυνθούν άμαχοι από περιοχές όπου γίνονται συγκρούσεις. 

«Δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για καταπαύσεις του πυρός και οδούς απομάκρυνσης αμάχων. Γι' αυτό δυστυχώς δεν ανοίγουμε σήμερα ανθρωπιστικούς διαδρόμους», έγραψε η Βερέστσουκ στο Telegram.

Συμπλήρωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ζήτησαν να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων και τραυματισμένων στρατιωτών από την πολιορκημένη Μαριούπολη. «Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ανοίξουν και πάλι το συντομότερο δυνατόν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters, DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο τρισ. ευρώ σε κίνδυνο: Οι συντάξεις στην Ολλανδία απειλούν τις ευρωπαϊκές αγορές

Διεθνή / Δύο τρισ. ευρώ σε κίνδυνο: Οι συντάξεις στην Ολλανδία απειλούν τις ευρωπαϊκές αγορές

Η μεταρρύθμιση του ολλανδικού συνταξιοδοτικού συστήματος απειλεί να αναστατώσει τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με 2 τρισ. ευρώ σε κίνδυνο και αβεβαιότητα για επενδυτές και τράπεζες
LIFO NEWSROOM
Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Διεθνή / Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, ενώ η Γκρέτα Τούνμπεργκ και δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες ξεκινούν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική νηοπομπή για να σπάσουν τον αποκλεισμό
LIFO NEWSROOM
kamila-sexoualiki epithesi

Διεθνή / Όταν η βασίλισσα Καμίλα αντιμετώπισε σεξουαλική επίθεση ως μαθήτρια: «Τον χτύπησα με το παπούτσι στο ευαίσθητο σημείο»

Στο βιβλίο "Power and the Palace" αναφέρεται πως η βασίλισσα αποκάλυψε το γεγονός στον Μπόρις Τζόνσον κατά τη θητεία του ως δήμαρχος του Λονδίνου
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Διεθνή / Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Οι ΗΠΑ εμποδίζουν Παλαιστίνιους να ταξιδέψουν στην αμερικανική επικράτεια για ιατρική περίθαλψη, σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς, ή επιχειρηματικούς σκοπούς
LIFO NEWSROOM