Μακελειό στο Τέξας: Στο πλευρό συγγενών και επιζώντων ο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία

Μακελειό στο Τέξας: Στο πλευρό συγγενών και επιζώντων ο Μπάιντεν με τη σύζυγό του Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε σήμερα στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας, πέντε ημέρες μετά το μακελειό με πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέβη εκεί για να εκφράσει συμπόνια και συμπαράστασή στις οικογένειες που πενθούν τα παιδιά τους και τις δύο δασκάλες. 

«Δεν μπορούμε να καταστήσουμε παράνομα τα δράματα, το ξέρω. Αλλά μπορούμε να κάνουμε την Αμερική πιο ασφαλή», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, εκφράζοντας τη λύπη του που «σε τόσα πολλά μέρη, τόσοι πολλοί αθώοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους».

Συνολικά 19 παιδιά και δύο δασκάλες σκοτώθηκαν την Τρίτη στο σχολείο Ρομπ της μικρής πόλης Ουβάλντε από τις σφαίρες του μόλις 18 ετών Σαλβαδόρ Ράμος, σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά με πυροβολισμούς των τελευταίων ετών στη χώρα.

Ο 79χρονος πρόεδρος, ο οποίος έχει χάσει δύο από τα παιδιά του, την κόρη του όταν ήταν ακόμα μωρό σε τροχαίο και έναν ενήλικο γιο από καρκίνο, μίλησε για τον δικό του πόνο λίγο μετά το μακελειό.

«Το να χάνεις ένα παιδί είναι σαν να σου ξεριζώνουν ένα κομμάτι της ψυχής σου», είπε την Τρίτη. «Τίποτα δεν είναι ξανά το ίδιο». 

«Λόμπι των όπλων»

Στην Ουβάλντε το ζεύγος Μπάιντεν θα μεταβεί αρχικά στο μνημείο που ανεγέρθηκε για τα θύματα μπροστά από το δημοτικό σχολείο, πριν παραστεί σε επιμνημόσυνη δέηση το μεσημέρι.

Το απόγευμα οι Μπάιντεν θα συναντήσουν τις οικογένειες των θυμάτων και των επιζώντων του μακελειού και στη συνέχεια θα συνομιλήσουν με μέλη των ομάδων διάσωσης.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος δύσκολα μπορεί να υποσχεθεί την ανάληψη δράσης σε όσους απαιτούν αυστηρότερο έλεγχο των πυροβόλων όπλων. Η πολύ λεπτή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των Δημοκρατικών δεν του επιτρέπει να περάσει μόνο μια σημαντική νομοθεσία για το θέμα. Τα εκλεγμένα μέλη του στρατοπέδου του πρέπει να πείσουν μερικούς Ρεπουμπλικάνους να αποκτήσουν την απαραίτητη ειδική πλειοψηφία.

Ο Λευκός Οίκος, απρόθυμος να εμπλέξει σε μεγάλο βαθμό τον Τζο Μπάιντεν στην πολιτική μάχη, είπε την Πέμπτη ότι "χρειάζεται τη βοήθεια του Κογκρέσου" μέσω της εκπροσώπου του Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Διαπραγματεύσεις διεξάγονται, και ορισμένοι έκριναν πιθανή, σήμερα, την εφαρμογή πιο περιοριστικών νόμων. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν δήλωσε ότι ένιωθε «μια διαφορετική νοοτροπία» μεταξύ των ομολόγων του. Μένει να φανεί αν οι Ρεπουμπλικάνοι θα «επιδείξουν πολιτικό θάρρος», πρόσθεσε μιλώντας στο CNN.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM