Μακελειό στο Τέξας: Ο 18χρονος σκότωσε μαθήτρια, ενώ εκείνη καλούσε την αστυνομία - «Πέθανε σαν ηρωίδα»

Ο μακελάρης του Τέξας σκότωσε 10χρονη μαθήτρια μπροστά στη φίλη της, γιατί κάλεσε την αστυνομία Facebook Twitter
Φωτ.: Angel Garza / Facebook
0

Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας 19 παιδιών και δύο εκπαιδευτικών από έναν 18χρονο, ο οποίος άνοιξε σε Δημοτικό Σχολείο στο Τέξας, πριν πέσει ο ίδιος νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Όσο περνούν οι ώρες έρχονται στο «φως» νέα στοιχεία τόσο για τη δράση του 18χρονου μακελάρη, όσο και για τις ταυτότητες των θυμάτων.

Το πρωί της Τρίτης, η 10χρονη μαθήτρια της Δ’ τάξης, Αμέρι Τζο Γκάρζα, έλαμπε στη φωτογραφία στην οποία φαινόταν να κρατά το πιστοποιητικό του σχολείου που την ανέφερε στον κατάλογο των αριστούχων στο δημοτικό σχολείο Robb στο Ουβάλντε του Τέξας. Τραβηγμένη γύρω στις 10 π.μ. ήταν η τελευταία φωτογραφία της εν ζωή, όπως δήλωσε η γιαγιά της, Μπερλίντα Ιρένε Αρεόλα, στο The Dialy Beast. Σύμφωνα με τη γιαγιά της η μαθήτρια, η οποία όπως ανέφερε ήταν εξωστρεφής και «αγαπημένη των δασκάλων», δολοφονήθηκε στην προσπάθειά της να καλέσει την Αστυνομία.

«Η μεγάλη μου κόρη πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επειδή προσπάθησε να τηλεφωνήσει στο 911, πέθανε ως Ήρωας προσπαθώντας να βρει βοήθεια για εκείνη και τους συμμαθητές της», έγραψε η Arreola σε ένα μήνυμα κειμένου στο The Daily Beast.

«Η εγγονή μου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε επειδή προσπαθούσε να καλέσει το 911 (το αντίστοιχο 100 στις ΗΠΑ). Πέθανε σαν ηρωίδα προσπαθώντας να ζητήσει βοήθεια για την ίδια και τους συμμαθητές της», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η γιαγιά της.

Ήταν λίγο μετά τις 11:00 τοπική ώρα όταν ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος εισέβαλε στο σχολείο και πυροβολεί θανάσιμα 19 παιδιά και δύο δασκάλους. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση, τα μέλη της οικογένειας της Αμέρι Τζο Γκάρζα, έσπευσαν στο σχολείο προκειμένου να μάθουν οτιδήποτε για τη μαθήτρια.


Η αναζήτηση της οικογένειάς της μέσω Facebook

Μερικές ώρες αργότερα από το μακελειό, ο πατριός της, Έιντζελ Γκάρζα, έγραψε στο Facebook: «Δεν ζητάω πολλά ή σχεδόν δεν κάνω καθόλου αναρτήσεις εδώ, αλλά σας παρακαλώ. Έχουν περάσει 7 ώρες και ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα για την αγάπη μου. Σας παρακαλώ βοηθήστε να βρω την κόρη μου».

Ο Γκάρζα, ο οποίος έχει μεγαλώσει την Αμερί Τζο με τη μητέρα της από τότε που ήταν μωρό, έγραψε λίγο λίγο αργότερα πως η 10χρονη ήταν ένα από τα θύματα του μακελειού στο Τέξας.

Η 10χρονη πέθανε ακαριαία

Η γιαγιά της, Αρεόλα, δήλωσε πως οι Texas Rangers ενημέρωσαν την οικογένεια ότι η Αμερί Τζο είχε τραυματιστεί θανάσιμα και ότι η σορός της βρισκόταν στο γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Μπέξαρ για νεκροψία.

Όπως είπε, οι Αρχές και οι επιζώντες των πυροβολισμών τής ανέφεραν: «Ο ένοπλος μπήκε μέσα και είπε στα παιδιά "Θα πεθάνετε". Και εκείνη είχε το τηλέφωνό της και κάλεσε το 911. Και αντί να της το αρπάξει και να το σπάσει ή να της το πάρει, την πυροβόλησε. Καθόταν ακριβώς δίπλα στην καλύτερή της φίλη. Η κολλητή της ήταν καλυμμένη με το αίμα της». Η γιαγιά, όπως δήλωσε στην συνέντευξή της, είπε πως οι Αρχές την ενημέρωσαν ότι η 10χρονη εγγονή της πέθανε ακαριαία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της προεδρίας του: συμφωνία ειρήνης Ισραήλ–Χαμάς - Όμηροι, εκεχειρία και πολιτικές ισορροπίες καθορίζουν το αποτέλεσμα
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Αγρότες υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε και παρενοχλούσε τους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε το αγνοούμενο κορίτσι

Τον Απρίλιο του 2024, η Τζούλια Βάντελτ τηλεφώνησε περισσότερες από 60 φορές σε μία ημέρα στους γονείς της Μαντλίν - «Δώστε μου μία ευκαιρία, δεν είμαι ψεύτρα», εκλιπαρούσε σε ένα μήνυμα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της οικογένειας
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM