Μακελειό στο Τέξας: «Είπε καληνύχτα στην δασκάλα μου και την πυροβόλησε στο κεφάλι», κατέθεσε 11χρονη

Μακελειό στο Τέξας: «Είπε καληνύχτα στην δασκάλα μου και την πυροβόλησε στο κεφάλι», κατέθεσε 11χρονη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Μία δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής στο σχολείο. Είδε την δασκάλα και τους συμμαθητές της να πέφτουν νεκροί, στο μακελειό στο Τέξας. Και φοβάται ότι αυτό θα ξανασυμβεί. 

Το 11χρονο κορίτσι είναι η μαθήτρια που καλύφθηκε με αίμα φίλη της και έκανε τη νεκρή, για να γλιτώσει από τον 18χρονο μακελάρη που σκόρπισε τον θάνατο στο σχολείο της στο Ουβάλντε. Για τη φρίκη που έζησε μίλησε σε επιτροπή του Κογκρέσου που κάνει έρευνα για την ένοπλη βία στις ΗΠΑ. 

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε στην επιτροπή, η Μία περιέγραψε τη στιγμή που μπήκε στην τάξη της ο 18χρονος, ο οποίος στη συνέχεια σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες. 

Όταν η δασκάλα της είδε τον ένοπλο, στην πόρτα, «μας είπε να κρυφτούμε. Πήγαμε να κρυφτούμε πίσω από το γραφείο της δασκάλας μας και πίσω από τα σακίδια», περιέγραψε το κορίτσι. 

Στη συνέχεια ο ένοπλος πυροβόλησε ένα μικρό παράθυρο, πήγε σε διπλανή αίθουσα και επέστρεψε. «Πυροβολησε την δασκάλα μου. Της είπε “καληνύχτα” και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Μετά πυροβόλησε κάποιους από τους συμμαθητές μου και τον πίνακα», συνέχισε η 11χρονη περιγράφοντας τη φρίκη που έζησε. 

«Όταν πήγα προς τα σακίδια πυροβόλησε τη φίλη μου που ήταν δίπλα μου. Πίστευα ότι θα γυρίσει στην αίθουσα, οπότε άρπαξα αίμα και το άπλωσα πάνω μου», συμπλήρωσε. Ερωτηθείσα τι έκανε μετά, είπε: «Έμεινα ήσυχη, άρπαξα το τηλέφωνο της δασκάλας μου και τηλεφώνησα στην Άμεση Δράση». 

Η 11χρονη ερωτήθηκε τι είπε στην Άμεση Δράση και απάντησε: «Ότι χρειαζόμαστε βοήθεια και να στείλει την αστυνομία στην τάξη μας». 

Ερωτηθείσα αν αισθάνεται ασφαλής στο σχολείο, η 11χρονη κούνησε το κεφάλι της αρνητικά. «Δεν θέλω να ξανασυμβεί αυτό», εξήγησε. Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα ξανασυμβεί, έγνεψε καταφατικά. 

Έπειτα από την προβολή του βίντεο, ο πατέρας της Μία κατέθεσε στην επιτροπή. «Ήρθα γιατί θα μπορούσα να είχα χάσει το κοριτσάκι μου», είπε κλαίγοντας ο Μιγκέλ Σερίγιο και πρόσθεσε ότι η κόρη του δεν είναι πλέον το παιδί που ήταν.

«Εύχομαι να αλλάξει κάτι, όχι μόνο για τα δικά μας παιδιά, αλλά για κάθε παιδί στον κόσμο. Γιατί τα σχολεία πλέον δεν είναι ασφαλή. Κάτι πρέπει να αλλάξει πραγματικά», τόνισε.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ