Λιβύη: Τουλάχιστον 19 πτώματα εντοπίστηκαν στην έρημο

Λιβύη: Τουλάχιστον 19 πτώματα εντοπίστηκαν στην έρημο Facebook Twitter
0

Τα πτώματα 19 αιγυπτίων μεταναστών ανακαλύφθηκαν σε κατάσταση αποσύνθεσης μέσα στην λιβυκή έρημο. Οι μετανάστες ήταν θύματα τροχαίου δυστυχήματος, ανακοίνωσε την Κυριακή η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης, διευκρινίζοντας ότι το φορτηγό που τους μετέφερε, αφού διέσχισε τα σύνορα, ανατράπηκε κοντά στην πόλη Τομπρούκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


Η Ερυθρά Ημισέληνος δεν διευκρινίζει την ημερομηνία του τροχαίου αλλά ανακοίνωσε ότι τα πτώματα βρέθηκαν την νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η ταφή τους έγινε την Κυριακή σε κοιμητήριο στο Τομπρούκ.


Οι υπηρεσίες ασφαλείας και η Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσαν ότι αναζητούν 29 ακόμη αιγύπτιους μετανάστες, η τύχη των οποίων αγνοείται.


Η Λιβύη είναι χώρα διαμετακόμισης και προορισμού για δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιους.


Εκατοντάδες αφρικανοί μετανάστες πεθαίνουν κάθε χρόνο μέσα στη λιβυκή έρημο, προσπαθώντας να φθάσουν στις λιβυκές ακτές από τα νότια σύνορα της χώρας, για να επιχειρήσουν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου και να φθάσουν στην Ευρώπη.


Περισσότεροι από 100.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει από τον Ιανουάριο στην Ευρώπη, από τους οποίους περισσότεροι από 85.000 αποβιβάστηκαν στην Ιταλία έχοντας διασχίσει τη Μεσόγειο από τις λιβυκές αρχές και 2.247 έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΓΑΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Instagram

Με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, η δούκισσα του Σάσεξ δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή και τη δεξίωση που ακολούθησε - Το «βλέμμα» των media στο φόρεμα του πάρτι
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM