Λετονία: Γκέι άνδρας υπέκυψε στα εγκαύματά του μετά από «εμπρηστική, ομοφοβική επίθεση»

Λετονία: Ομοφυλόφιλος κάηκε ζωντανός μετά από «ομοφοβική επίθεση» Facebook Twitter
Instagram/@kindzulis.normunds
0

Ένας ομοφυλόφιλος άνδρας από το Tukums της Λετονίας έχασε τη ζωή του από εκτεταμένα εγκαύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα, μετά από επίθεση που δέχθηκε από έναν εξαγριωμένο γείτονα, ο όποιος κατηγορείται πως τον περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό και του έβαλε φωτιά.

Ο 29χρονος Normunds Kindzulis, ο οποίος εργαζόταν στον τομέα της Υγείας, υπέστη εγκαύματα σε ποσοστό 85% του σώματος την περασμένη Τετάρτη στην επαρχία Tukums.

Το περιστατικό σημειώθηκε έπειτα από έναν έντονο διαπληκτισμό μεταξύ του ίδιου και του γείτονά του που ξέσπασε στο συγκρότημα διαμερισμάτων, όπου διέμεναν. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία πρόκειται για ομοφοβικό έγκλημα. Κατά την επίθεση, ένας ακόμη γκέι άνδρας υπέστη εγκαύματα στην προσπάθειά του να σώσει Normunds, καθώς οι φλόγες είχαν τυλίξει το κτήριο.

Το θύμα μεταφέρθηκε στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας για νοσηλεία. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Διοργανωτών Pride, ο 29χρονος υπέκυψε στα τραύματά του. Όπως ανέφερε η Ομοσπονδία, «έπεσε θύμα ομοφοβικής εμπρηστικής επίθεσης».

Σύμφωνα με το Euractiv, η τοπική αστυνομία αρχικά αρνήθηκε να διερευνήσει την υπόθεση, ωστόσο, μετά τον θάνατο του 29χρονου ξεκίνησε τον κύκλο ερευνών. «Το να οδηγείς κάποιον στο χείλος της αυτοκτονίας είναι επίσης έγκλημα» τόνισε ο αξιωματικός Andrejs Grishins στους δημοσιογράφους, την Πέμπτη.

Του είχαν επιτεθεί σωματικά τουλάχιστον τέσσερις φορές

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 29χρονος δεχόταν απειλές κατά της ζωή τους. Είχε αναγκαστεί να μετακομίσει στο Tukums για να ξεφύγει από παρόμοιες απειλές. Και σε αυτή πόλη βρέθηκε αντιμέτωπος με την αναίτια βία, καθώς του είχαν επιτεθεί σωματικά τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Το δεύτερο θύμα δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Independent News, πως είχαν αναφέρει στην αστυνομία περιστατικά παρενόχλησης από τον γείτονά τους ενώ δεχόντουσαν λεκτική βία, στο πενταώροφο συγκρότημα στο οποίο διέμεναν. «Είχαμε αναφέρει αυτές τις απειλές και στην Αστυνομία και στο εργασιακό περιβάλλον του γείτονα, ωστόσο δεν υπήρξε καμία αντίδραση» συμπλήρωσε. «Έπρεπε να περιμένουμε κάποιος να σκοτωθεί ή να τραυματιστεί σοβαρά».

Ο θάνατός του εκθέτει τη Λετονία, ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Ακτιβιστές της κοινότητας από όλο τον κόσμο αποτίουν φόρο τιμής στον 29χρονο και τονίζουν την ανάγκη να αναγνωριστούν τα δικαιώματα τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM