Μία νέα φωτογραφία που εμφανίζει την, εξαφανισμένη για μήνες πριγκίπισσα Λατίφα, κόρη του ηγέτη του Ντουμπάι, βλέπει το φως της δημοσιότητας. 

 

Η τελευταία φωτογραφία αναρτήθηκε στο δημόσιο λογαριασμό της Sioned Taylor στο Instagram. Φέρεται να εμφανίζει την πριγκίπισσα στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και είναι η τρίτη φωτογραφία που ποστάρει η παλιά της αυτή φίλη από τα μέσα Μαΐου. 

 

«Υπέροχες διακοπές στη Ευρώπη με τη Λατίφα. Διασκεδάζουμε εξερευνώντας» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας στην οποία και οι δύο γυναίκες εμφανίζονται με μάσκα. 

 

 

Σε ανακοίνωσή του, ο Ντέιβιντ Χάι, συνιδρυτής της εκστρατείας για τον εντοπισμό της, Free Latifa, τόνισε πως «χαίρεται που βλέπει πως η Λατίφα φέρται να έχει διαβατήριο και να ταξιδεύει και να απολαμβάνει μια μεγαλύτερη ελευθερία». 

 

Ο ίδιος τόνισε πως η ίδια η 35χρονη επικοινώνησε με μέλη της ομάδας, προσθέτοντας, ωστόσο, πως δεν μπορούσε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την επικοινωνία τους. 

 

Πριν από ένα μήνα, άλλη μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Instagram φέρεται να εμφάνιζε την πριγκίπισσα Λατίφα σε ένα εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι, το Mall of the Emirates (MoE), να κάθεται μαζί με άλλες δύο γυναίκες. Φίλοι της πριγκίπισσας είπαν στο BBC πως αναγνωρίζουν τις δύο γυναίκες, οι οποίες είναι γνωστές της Λατίφα. 

 

Στα μέσα Φεβρουαρίου, ένα βίντεο που μεταδόθηκε στην εκπομπή του BBC Panorama, παρουσίαζε την πριγκίπισσα να εξομολογείται -από τουαλέτα για την προστασία της ζωής της- πως κρατείται ως όμηρος και φοβάται για τη ζωή της. 

 

 

Ο ΟΗΕ είχε επισημάνει από τις 19 Φεβρουαρίου ότι ζήτησε από τα Εμιράτα αποδείξεις ότι η 35χρονη Λατίφα, κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, εμίρη του Ντουμπάι και πρωθυπουργού των Εμιράτων, είναι ζωντανή. Η νεαρή γυναίκα είχε προσπαθήσει να διαφύγει με πλοίο από το Ντουμπάι το 2018, προτού εντοπιστεί και αναγκαστεί να επιστρέψει.

 

Με πληροφορίες από BBC