ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

La Repubblica: Η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι γνώριζε για το Qatargate- Οι λόγοι που οδήγησαν στη σύλληψή της

La Repubblica: Η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι γνώριζε για το Qatargate- Οι λόγοι που οδήγησαν στη σύλληψή της Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

«Η Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ομολόγησε» γράφει η ιταλική La Repubblica, αναφέροντας πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε στις βελγικές Αρχές πως γνώριζε για το κύκλωμα δωροδοκιών, το Qatargate, στο οποίο εμπλεκόταν ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Είναι αλήθεια. (…) Γνώριζα για τις δραστηριότητες του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι. Και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου» φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με το ιταλικό μέσο ενημέρωσης, που σχολιάζει πως δεν είχε άλλη επιλογή καθώς η αστυνομία έφτασε στην πόρτα της «την ώρα που καλούσε τον πατέρα της για να κρύψει τα χρήματα»

Ο πατέρας της κα Καϊλή εντοπίστηκε στο Sofitel, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία των Βρυξελλών.

La Repubblica: Η Εύα Καϊλή ομολόγησε ότι γνώριζε για το Qatargate- Οι λόγοι που οδήγησαν στη σύλληψή της Facebook Twitter

Κατά το ίδιο μέσο, μετά τη σύλληψη του συζύγου της, η κα Καϊλή φαίνεται ότι επιχείρησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι κι άλλα δύο άτομα, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές στη σύλληψή της, παρότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση.

«Μετά τη σύλληψη του συζύγου της "προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα", γράφουν οι Βέλγοι ερευνητές στον φάκελο, εξηγώντας γιατί αποφασίστηκε η σύλληψή της, η οποία δεν είχε αρχικά προγραμματιστεί» γράφει η Repubblica.

Σημειώνεται πως η εύρεση των χαρτονομισμάτων στο σπίτι της αλλά και η φερόμενη προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων – τα χρήματα που πήρε ο πατέρας της και τα τηλεφωνήματα που φαίνεται ότι έκανε – έπεισαν τους Βέλγους να τη συλλάβουν.

Η κα Καϊλή καταγγέλλεται επίσης ότι «παρενέβη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κατάρ, έχοντας συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας» της κυβέρνησης της Ντόχα, ακριβώς κατόπιν οδηγιών του Παντσέρι, συμπληρώνεται.

Ωστόσο, ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστηρίζει πως «τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της δεν της ανήκαν, ανήκαν στον σύζυγό της».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM