Κύπρος: Πορεία δημοκρατίας στα Κατεχόμενα - «Δεν μπορείτε να διοικείτε την Κύπρο από την Άγκυρα!»

Κύπρος: Πορεία δημοκρατίας στα Κατεχόμενα - «Δεν μπορείτε να διοικείτε την Κύπρο από την Άγκυρα!» Facebook Twitter
Κύπρος: Πορεία δημοκρατίας στα Κατεχόμενα - «Δεν μπορείτε να διοικείτε την Κύπρο από την Άγκυρα!» (philenews)
0

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης στην κατεχόμενη Λευκωσία στην Κύπρο χιλιάδες Τουρκοκύπριοι ακτιβιστές με τη συμμετοχή και του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ινονού της κατεχόμενης Λευκωσίας με σύνθημα «Δημοκρατία και Βούληση».

Τουρκοκυπριακά μέσα μετέδωσαν ότι μέρος της τουρκοκυπριακής κοινότητας υποστηρίζει ότι η Τουρκία με την τακτική της, προσπαθεί να αλλοιώσει την κοσμικότητα της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Με συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι κοσμική και θα παραμείνει», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε» και πολλά άλλα, οι Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν κατά του Τούρκου Προέδρου, πέντε ημέρες πριν την κάθοδο Ερντογάν στην Κύπρο.

«Τα όσα έγιναν στις «προεδρικές εκλογές» και μετά είναι μια ντροπή για τη δημοκρατία και υπήρξε παρέμβαση ενάντια στην δημοκρατία μας, που δεν υπολόγισαν καν τη βούληση της τ/κ κοινότητας, ανέφεραν οι ομιλητές.

«Εμείς πήγαμε στις κάλπες να εκλέξουμε «πρόεδρο», όχι διορισμένο διαχειριστή», πρόσθεσαν, επικρίνοντας όσους αποδέχονται τις παρεμβάσεις.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ, ότι θα προωθήσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Κύπρο.

Η πορεία σύμφωνα με του Cyprus Times, ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην κατεχόμενη Λευκωσία, παρουσία εκτός του Ακιντζί, και των ηγετών της αντιπολίτευσης, Τουφάν Ερχιουρμάν και Τζεμάλ Οζγιγί, του «δημάρχου» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί, όπως και άλλων πολιτικών.

Η παρουσία «αστυνομικών» είναι διακριτική ενώ ακούγονταν τραγούδια όπως το Bella Ciao.

«Από την καρδιά της Κύπρου απευθυνόμαστε στην Τουρκική Δημοκρατία. Δεν μπορείτε να διοικείτε την Κύπρο από την Άγκυρα! Εμείς υπάρχουμε. Εμείς είμαστε εδώ. Είμαστε μια κοινότητα σύγχρονη, κοσμική, που μπορεί και στέκεται στα δικά της πόδια», επεσήμαναν οι ομιλητές της εκδήλωσης.

«Δεν είμαστε εχθροί της Τουρκίας, ούτε του λαού της, έχουμε αισθήματα αδελφικά» συνέχισαν. «Κάποιος είπε (στην Τουρκία) πως ό,τι υπάρχει εδώ, θα γίνει κι εκεί (στα κατεχόμενα)' και γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα και οι άνθρωποι στην Τουρκία υποφέρουν από τις πιέσεις και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Η φωνή και η συνείδησή μας φτάνει παντού στον κόσμο, όπου υπάρχει πίεση, εκφοβισμός και παρέμβαση στη βούληση, είμαστε δίπλα σας». τόνισαν.

Η κοινωνική ειρήνη και η ομοψυχία είναι τόσο σημαντικά όσο και η δημοκρατία, πρόσθεσαν, λέγοντας ότι σε αυτά τα εδάφη η γυναίκα είναι ίση με τον άντρα και υπάρχει σεβασμός στην διαφοροποίηση και οι Κύπριοι έχουν ειρηνική κουλτούρα και δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να τους αφήσει εκτός της διεθνούς νομιμότητας.

Με πληροφορίες του CyprusTimes/ΑΠΕ/ΚΥΠΕ/sigmaLive/PhileNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ