Κύπρος: Γυναίκα προκάλεσε πανικό σε πτήση λέγοντας ότι έχει βάλει βόμβα - Υποστήριξε ότι «κάτι είχε ο κουραμπιές»

Κύπρος: Γυναίκα προκάλεσε πανικό σε πτήση λέγοντας ότι έχει βάλει βόμβα - Υποστήριξε ότι «κάτι είχε ο κουραμπιές» Facebook Twitter
0

Πανικό προκάλεσε μία επιβάτης σε πτήση με προορισμό την Κύπρο, η οποία άρχισε να φωνάζει ότι έχει βάλει βόμβα και έπειτα άναψε τσιγάρο μέσα στο αεροπλάνο.


Κάτι πρέπει να είχε ο κουραμπιές που έφαγε πριν από την πτήση και την επηρέασε ανέφερε στην κατάθεσή της η γυναίκα που προκάλεσε χθες αναστάτωση σε πτήση της ιδιωτικής εταιρείας Πήγασος από το αεροδρόμιο Σαμπίκα Γκιουκχέν της Κωνσταντινούπολης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, η Νιγκάρ D. (σσ: δημοσιοποιείται μόνο το πρώτο γράμμα του επιθέτου της) είχε επιβιβαστεί στην πτήση προς τα κατεχόμενα που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 06.45 το πρωί χθες για να επισκεφθεί το γιο της που μένει εκεί, όπως η ίδια δήλωσε αργότερα στην κατάθεσή της. Όταν το αεροσκάφος τροχοδρομούσε για την απογείωση η γυναίκα άρχισε να φωνάζει ότι είναι μέλος της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και έβαλε βόμβα στο αεροπλάνο και άναψε τσιγάρο.

Πολλοί επιβάτες εκνευρίστηκαν, επενέβη ειδική ομάδα της τουρκικής αστυνομίας που κλήθηκε από το προσωπικό της πτήσης και η Νιγκάρ συνελήφθη.

Η γυναίκα που οδηγήθηκε στο 8ο πταισματοδικείο, τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία του αδικήματος της κατάληψης αεροπορικού μεταφορικού μέσου. Στην κατάθεσή της η Νιγκάρ είπε ότι όταν ήταν στο αεροδρόμιο ήθελε να προσευχηθεί στον ειδικό χώρο προσευχής που υπάρχει, αλλά εκεί μια γυναίκα της έκανε παρατήρηση γιατί φορούσε παντελόνι και την ανάγκασε να βάλει άλλα ρούχα.

Όταν ανακοινώθηκε η πτήση, ανέφερε, συγχύστηκε και δεν πρόλαβε να βγάλει τα ρούχα. Πριν ανέβει στο αεροπλάνο έφαγε δε έναν κουραμπιέ. «Ο κουραμπιές μπορεί να είχε κάτι και να με πείραξε».

Η γυναίκα είπε ότι δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα αλλά δεν θυμόταν το συμβάν μέσα στο αεροπλάνο. «Ήμουν πιεσμένη, συγχυσμένη όταν ανέβηκα. Πήγα στη θέση μου κάθισα και έβαλα την ζώνη. Δεν ήμουν στα καλά μου. Όταν οι επιβάτες πίσω μου άρχισαν να με παρενοχλούν είπα ότι έχω βόμβα», φέρεται να δήλωσε η Νιγκάρ στην κατάθεσή της.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε τελικά στις 10 χθες το πρωί. Το συμβάν προβλήθηκε αμέσως τόσο σε τουρκικά όσο και σε τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, με την προβολή βίντεο που είχαν πάρει επιβάτες στο αεροσκάφος.

 

  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Διεθνή / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Εντείνονται τα σενάρια για χερσαία εισβολή των ΗΠΑ - «Ο Τραμπ ίσως στείλει άλλους 10.000 στρατιώτες»

Ο Τραμπ, βέβαια, συνεχίζει να κάνει λόγο για «διαπραγματεύσεις με το Ιράν», με την Τεχεράνη να το αρνείται και να θέτει τους δικούς της όρους για τερματισμό του πολέμου
THE LIFO TEAM