Κύπρος: Γεώτρηση της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ εντός του 2021

Κύπρος: Εντός του 2021 γεώτρηση ExxonMobil στο τεμάχιο 10 στην κυπριακή ΑΟΖ Facebook Twitter
EPA
0

Mέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα περί τους μήνες Νοέμβριο με Δεκέμβριο αναμένεται επανέναρξη του γεωτρητικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας στη Βουλή, η υπουργός ανέφερε πως «σε σχέση με το ενεργειακό πρόγραμμα έχουμε δουλέψει πολύ εντατικά μαζί με την ExxonMobil, η οποία είναι η πρώτη εταιρεία που θα προχωρήσει με γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, μέσα προς τέλος του έτους».

Η κα Πηλείδου σημείωσε ότι έχει ήδη υπογραφεί το σχετικό συμβόλαιο και βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων αδειών, οι οποίες είναι τυπικές και δεν αναμένεται να καθυστερήσουν. Έχουν αρχίσει, επεσήμανε, να καταφθάνουν στην Κύπρο εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για να λάβουν μέρος στη διαδικασία των γεωτρήσεων.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, ελπίζουμε πως δε θα έχουμε εκπλήξεις και δεν αναμένουμε εκπλήξεις όσον αφορά το θέμα της πανδημίας. Αναμένουμε Νοέμβριο με Δεκέμβριο το πολύ να ξεκινήσει ξανά το γεωτρητικό πρόγραμμα, θα ακολουθήσει η ΕΝΙ ΤΟΤΑL με την οποία επίσης γίνονται διαβουλεύσεις και προχωρούμε με τον σχεδιασμό», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM