Κύπρος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στον Αρακαπά- Δύο αεροσκάφη στέλνει η Ελλάδα

Κύπρος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στον Αρακαπά- Δύο αεροσκάφη στέλνει η Ελλάδα Facebook Twitter
0

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότητα Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο.

Εκτός από την εν λόγω κοινότητα έχουν εκκενωθεί ακόμη τα χωριά Επταγώνια, Συκόπετρα, Μελίνη και Οδού.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών επιχειρούν μαζί τόσο με επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ το εκτός υπηρεσίας προσωπικό της Πυροσβεστικής κλήθηκε για ενισχύσεις.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε τη συνδρομή πτητικών μέσων από το Ισραήλ και την ΕΕ. Ήδη, η Ελλάδα, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στέλνει δύο Canadair CL-415.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παραμένει σε επαφή με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη για την άμεση παροχή συνδρομής, τόσο με τα δύο αεροσκάφη όσο και με κάθε άλλο διαθέσιμο μέσο, εφόσον χρειαστεί.

«Η Ελλάδα πάντα στο πλευρό της Κύπρου που δοκιμάζεται από μεγάλη πυρκαγιά. Μίλησα με φίλο Νίκο Χριστοδουλίδη και με εντολή του πρωθυπουργού δύο Canadair CL-415 αναχωρούν άμεσα για να συνδράμουν. Μέσω του #rescEU #semperparati σε κάθε έκτακτη ανάγκη», έγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη να εκφράζει θερμές ευχαριστίες.

Την ίδια στιγμή, στιγμές πανικού και χάους βιώνουν οι κάτοικοι, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. 

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη μέσα στο χωριό. Προσπαθούμε να εκκενώσουμε την κοινότητα. Κάποιοι κάτοικοι αρνούνται να αποχωρήσουν, θέλουν να σώσουν τις περιουσίες τους. Εύχομαι να μην έχουν χειρότερα. Η φωτιά τη μια στιγμή είναι στο ένα σημείο και σε δευτερόλεπτα, "πετάει" στο άλλο. Επικρατεί το χάος», δήλωσε o κοινοτάρχης της κοινότητας Αρακαπά, Βάσος Βασιλείου, στο philenews.com.

Κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται διαμαρτύρονται, ενώ κάνουν λόγο για κακόβουλη ενέργεια.

Κύπρος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στον Αρακαπά- Δύο αεροσκάφη στέλνει η Ελλάδα Facebook Twitter

Κύπρος: Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στον Αρακαπά- Δύο αεροσκάφη στέλνει η Ελλάδα Facebook Twitter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ