Κυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο 8 το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ

Κυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο 8 το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ Facebook Twitter
1

Στο τεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ όπου διενεργεί παράνομες γεωτρήσεις το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz βρίσκεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ.

Ειδικότερα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» βρίσκεται στις παρυφές των δυτικών οριοθετημένων τεμαχίων της Κυπριακής ΑΟΖ, για σκοπούς ασκήσεων στην περιοχή. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», από τη ναυτική δραστηριότητα της Τετάρτης στα δυτικά της Κύπρου το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στα βόρεια όρια των τεμαχίων 4 και 5.


Το Σαρλ ντε Γκολ συνοδεύουν μια από τις γαλλικές φρεγάτες, η Shevalier «Paul», και ένα πλοίο, πετρελαιοφόρο στόλου, για σκοπούς ανεφοδιασμού της αρμάδας του αεροπλανοφόρου.

Το αεροπλανοφόρο βρίσκεται σε περιοχή που έχει δεσμεύσει, παράνομα, η Τουρκία από τις 14 Ιανουαρίου 2020 έως 10 Απριλίου για σεισμολογικές έρευνες. Ανάμεσα στα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Σαρλ Ντε Γκολ βρίσκεται μια ιταλική φρεγάτα, η Virginio Fasan, η οποία το πρωί Τετάρτης βρισκόταν εντός του τεμαχίου 7, στα βόρεια όρια του τεμαχίου.

Κυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο 8 το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ Facebook Twitter


Με βάση την δραστηριότητα που καταγράφεται δυτικά και νότια της Κύπρου, εκτός από το «Σαρλ Ντε Γκολ και τα πλοία που το συνοδεύουν, βόρεια και δυτικά εκτός κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται η ρωσική φρεγάτα Admiral Essen και ένα από τα δυο τουρκικά υποβρύχια στην περιοχή, το Sakarya.


Επίσης, εντός οριοθετημένης περιοχής, δυτικά της Πάφου, όπου η Τουρκία παράνομα θεωρεί προέκταση της υφαλοκρηπίδας της, βρίσκεται το δεύτερο τουρκικό υποβρύχιο Dogany. Άλλο ένα υποβρύχιο, ρωσικό, το Novorossisk βρίσκεται στα νότια όρια των οικοπέδων 7 και 11. Η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ εκλαμβάνεται ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το γαλλικό αεροπλανοφόρο εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη Φεβρουαρίου στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλημενιστεί στη Λεμεσό.

Όπως σημειώνει το Sigmalive.com tις τελευταίες μέρες διάφοροι λογαριασμοί στο twitter δημοσιεύουν και δορυφορικές φωτογραφίες από τις κινήσεις στου αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο και την θέση του τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz.

Κυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο 8 το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ Facebook Twitter
Κυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο 8 το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ Facebook Twitter


Η επόμενη γεώτρηση στον στόχο «Κρόνος» του οικοπέδου 6 της ΑΟΖ την οποία θα διενεργήσει η κοινοπραξία ΕΝΙ-Τotal τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου.


Υπενθυμίζεται ότι αρμόδια ομάδα εργασίας Relex της Ε.Ε. ενέκρινε χθες καταρχήν την τοποθέτηση στον κατάλογο κυρώσεων «δύο υψηλόβαθμων επιχειρησιακών στελεχών», τα οποία έχουν διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ /Sigmalive 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια