Κύμα καύσωνα σκοτώνει τα ψάρια στον Ρήνο- Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ελβετίας

Κύμα καύσωνα σκοτώνει τα ψάρια στον Ρήνο- Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ελβετίας Facebook Twitter
0

Η Ελβετία θα μείωσει τους δασμούς στις εισαγωγές ζωοτροφών και θα προσφέρει άτοκα δάνεια για να βοηθήσει τους αγρότες να αντεπεξέλθουν στην ξηρασία, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εν μέσω ενός κύματος καύσωνα που σκοτώνει τα ψάρια στον Ρήνο.

Οι δασμοί στις εισαγωγές σανού και αραβοσίτου θα καταργηθούν, ενώ ανέρχονταν σε τρία ελβετικά φράγκα στα 100 κιλά, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας γεωργίας.

«Η επίμονη ξηρασία δημιουργεί δύσκολη κατάσταση για τη γεωργία σε διάφορες περιοχές», αναφέρει η κυβέρνηση σε δήλωση που εξέδωσε, παρουσιάζοντας μέτρα συμπληρωματικά εκείνων που λαμβάνουν μεμονωμένα καντόνια.

Τα μέτρα για να βοηθηθούν οι Ελβετοί αγρότες αποφασίσθηκαν καθώς το κύμα καύσωνα ανέβασε τη θερμοκρασία του νερού σε τμήματα του Ρήνου πάνω από τους 27 βαθμούς Κελσίου, σκοτώνοντας χιλιάδες ψάρια και αναγκάζοντας τις πέστροφες και τους θυμάλλους να προσπαθήσουν να βρουν πιο ψυχρά νερά.

Οι αρχές αρμόδιες για την αλιεία σε τρία ελβετικά καντόνια κατά μήκος του ποταμού ανακοίνωσαν πως, παρά τα μέτρα, περίπου ένας τόνος νεκρά ψάρια έχουν περισυλλεγεί μέχρι στιγμής, ποσότητα που αντιπροσωπεύει από το ένα τέταρτο μέχρι το ένα τρίτο του ετήσιου όγκου των αλιευμάτων.

«Δεδομένων των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επόμενες λίγες ημέρες αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νεκρών ψαριών. Ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί μαζική εξάλειψη όπως το θερμό καλοκαίρι του 2003, όταν είχε πεθάνει το 90% ολόκληρου του πληξυσμού των θυμάλλων», αναφέρεται στη δήλωση.

Αν και η εγχώρια συγκομιδή σανού ήταν καλή στις περισσότερες τοποθεσίες, η επίμονη ξηρασία σε ορισμένες περιοχές έχει προκαλέσει ελλείψεις στην προσφορά που μπορούν μόνο εν μέρει να αντιμετωπισθούν από εγχώριες πηγές, προστίθεται.

«Οι μειώσεις των δασμών εν μέρει αντισταθμίζουν την αύξηση των τιμών εισαγωγής και έχουν στόχο να ωφελήσουν τους αγρότες», αναφέρεται επίσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM