Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ, αν το επιθυμούν

Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ, αν το επιθυμούν Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν διάλογο με τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις ενός εκπροσώπου του Κρεμλίνου.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα ανταποκριθεί ευγενικά σε μία αμερικανική πρόθεση συνομιλιών στις οποίες αναμένεται να προκύψουν διαφορές.


Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με τις δύο πλευρές να έχουν διαφορετικές απόψεις για το ρόλο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ στις ΗΠΑ έχουν διατυπωθεί κατηγορίες για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τους οποίους, η Μόσχα απορρίπτει.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν χθες τις ρωσικές αρχές να αποφυλακίσουν τους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφους που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις υποστήριξης του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ καταδίκασαν αυτό, που χαρακτήρισαν ως χρήση «σκληρών τακτικών» σε βάρος των διαδηλωτών.


«Φυσικά, υπολογίζουμε στην επιτυχία για την πραγματοποίηση ενός διαλόγου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που επικαλέστηκε τηλεοπτικές του δηλώσεις. «Αυτός, θα είναι ένας διάλογος, όπου φυσικά, θα τεθούν οι διαφορές μας, στο μεγαλύτερο βαθμό, τα σημεία των διαφορών. Αλλά, ταυτόχρονα, ο διάλογος, είναι μία πιθανότητα για την εξεύρεση λογικών πυρήνων, τα μικρά σημεία, όπου οι σχέσεις μας γίνονται στενότερες» είπε ο ίδιος.

«Και αν η παρούσα [αμερικανική] κυβέρνηση είναι έτοιμη για μία τέτοια προσέγγιση, δεν έχω αμφιβολίες ότι ο πρόεδρος μας θα ανταποκριθεί ευγενικά».


Ο Πούτιν ήταν ένας από τους τελευταίους ηγέτες διεθνώς που συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του, μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.


Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που θα πρέπει να δρομολογηθούν από τις δύο πυρηνικές δυνάμεις, είναι η συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών, η οποία είναι γνωστή ως New START και λήγει στις 5 Φεβρουαρίου. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Μπάιντεν θα επιδιώξει μία πενταετή παράταση της εφαρμογής της. Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από την Ουάσινγκτον.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM