Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ, αν το επιθυμούν

Κρεμλίνο: Ο πρόεδρος Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ, αν το επιθυμούν Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν διάλογο με τη νέα κυβέρνηση Μπάιντεν, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις ενός εκπροσώπου του Κρεμλίνου.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα ανταποκριθεί ευγενικά σε μία αμερικανική πρόθεση συνομιλιών στις οποίες αναμένεται να προκύψουν διαφορές.


Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον βρίσκονται στο χειρότερό τους σημείο, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με τις δύο πλευρές να έχουν διαφορετικές απόψεις για το ρόλο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ στις ΗΠΑ έχουν διατυπωθεί κατηγορίες για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, τους οποίους, η Μόσχα απορρίπτει.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν χθες τις ρωσικές αρχές να αποφυλακίσουν τους διαδηλωτές και τους δημοσιογράφους που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις υποστήριξης του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ενώ καταδίκασαν αυτό, που χαρακτήρισαν ως χρήση «σκληρών τακτικών» σε βάρος των διαδηλωτών.


«Φυσικά, υπολογίζουμε στην επιτυχία για την πραγματοποίηση ενός διαλόγου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που επικαλέστηκε τηλεοπτικές του δηλώσεις. «Αυτός, θα είναι ένας διάλογος, όπου φυσικά, θα τεθούν οι διαφορές μας, στο μεγαλύτερο βαθμό, τα σημεία των διαφορών. Αλλά, ταυτόχρονα, ο διάλογος, είναι μία πιθανότητα για την εξεύρεση λογικών πυρήνων, τα μικρά σημεία, όπου οι σχέσεις μας γίνονται στενότερες» είπε ο ίδιος.

«Και αν η παρούσα [αμερικανική] κυβέρνηση είναι έτοιμη για μία τέτοια προσέγγιση, δεν έχω αμφιβολίες ότι ο πρόεδρος μας θα ανταποκριθεί ευγενικά».


Ο Πούτιν ήταν ένας από τους τελευταίους ηγέτες διεθνώς που συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του, μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.


Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που θα πρέπει να δρομολογηθούν από τις δύο πυρηνικές δυνάμεις, είναι η συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών, η οποία είναι γνωστή ως New START και λήγει στις 5 Φεβρουαρίου. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Μπάιντεν θα επιδιώξει μία πενταετή παράταση της εφαρμογής της. Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από την Ουάσινγκτον.

Με πληροφορίες από Reuters και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM