Κως - Πρωθυπουργός Πολωνίας: Παραδώστε μας τον ύποπτο - Το μήνυμά του για την 27χρονη Αναστάζια

Κως - Πρωθυπουργός Πολωνίας: Παραδώστε μας τον ύποπτο - Το μήνυμά του για την 27χρονη Αναστάζια Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ενημέρωσε πως θα ζητήσει από την Ελλάδα την έκδοση του υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, o Ματέους Μοραβιέτσκι, δήλωσε «συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια». 

«Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι' αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας, Ζμπίγκνιου Ζιόμπρο, γνωστοποίησε πως έχει ζητηθεί έρευνα από τις πολωνικές αρχές όσον αφορά στην υπόθεση της Αναστάζια.

Την έρευνα θα χειριστεί η περιφερειακή εισαγγελία του Βρότσλαβ, γενέτειρα της 27χρονης.

«Οι εισαγγελείς θα ζητήσουν αμέσως από τους Έλληνες ανακριτές τη μεταφορά αποδεικτικών στοιχείων» έγραψε ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Κως: Πρώτη είδηση στα πολωνικά ΜΜΕ η δολοφονία της Αναστάζια

Την ίδια ώρα, η είδηση της δολοφονίας της νεαρής είναι πρώτη είδηση σε μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα της Πολωνίας, ενώ ανταποκριτές έχουν φτάσει και στην Κω για να καλύψουν όλες τις εξελίξεις. 

«Η κάτοικος του Βρότσλαβ Αναστασία Ρουμπίνσκα είναι νεκρή. Το πτώμα της βρέθηκε στο νησί της Κω» αναφέρει το wroclaw.pl. Σε δεύτερο άρθρο του κάνει αναφορά στην έρευνα όσον αφορά στην υπόθεση.

«Πώς πέθανε η 27χρονη Αναστασία; Αποκαλύφθηκαν συγκλονιστικές λεπτομέρειες» τιτλοφορείται άρθρο του nczas.com, το οποίο μερταφέρει όλες τις εξελίξεις από το νησί. 

Το goniec.pl, παράλληλα, μεταφέρει δηλώσεις του πατέρα της Αναστάζια, ο οποίος φαίνεται πως ήταν βέβαιος για τον θάνατο της κόρης του και είπε στη μητέρα της, που ταξίδεψε στην Ελλάδα, ότι θα βρεθεί νεκρή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πόλεμος των drones: H Ευρώπη χρειάζεται «εκατομμύρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη» για να αμυνθεί σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας

Διεθνή / Ο πόλεμος των drones: H Ευρώπη χρειάζεται «εκατομμύρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη» για να αμυνθεί σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας

«Η Ρωσία μπορεί να διαθέτει περίπου πέντε εκατομμύρια drones, οπότε εμείς πρέπει να έχουμε μεγαλύτερες δυνατότητες για να επικρατήσουμε» δηλώνει ο επίτροπος άμυνας της ΕΕ
LIFO NEWSROOM
Επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία στη Συρία: Οι Κούρδοι απορρίπτουν την εκδοχή της Δαμασκού για τους δράστες

Διεθνή / Επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία στη Συρία: Οι Κούρδοι απορρίπτουν την εκδοχή της Δαμασκού για τους δράστες

«Δεν βασίζεται σε γεγονότα, ούτε πραγματικά περιστατικά» ο ισχυρισμός ότι οι δράστες ήταν αλλοδαποί, όχι Σύροι, και ότι είχαν φύγει από το στρατόπεδο Αλ Χολ, ανακοίνωσε η ΣΔΔ
LIFO NEWSROOM
Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Μετά τη συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν ειρήνη στο εμπόριο. Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ισπανία
LIFO NEWSROOM