Τα μέσα ενημέρωσης είναι «μέρος της αντιπολίτευσης» και θα πρέπει «να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό», δήλωσε ο Στιβ Μπάνον στρατηγικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εφημερίδα The New York Times.

 

«Τα μέσα ενημέρωσης εδώ είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης (…) όχι το Δημοκρατικό Κόμμα (…). Δεν κατανοούν αυτή τη χώρα. Δεν κατανοούν για ποιο λόγο ο Ντόναλντ Τραμ είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ», δήλωσε ο Μπάνον στη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στην αμερικανική εφημερίδα.

 

«Τα μέσα θα πρέπει να παρεμποδιστούν και να ταπεινωθούν και να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και απλώς να ακούσουν για λίγο», τόνισε.

 

«Τα μεγάλα μέσα δεν απέλυσαν κανέναν που παρακολούθησε την προεκλογική μας εκστρατεία», πρόσθεσε ο Μπάνον που διετέλεσε γενικός διευθυντής της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ. «Δείτε τους λογαριασμούς στο Twitter αυτών των ανθρώπων: είναι ξεκάθαροι υποστηρικτές της εκστρατείας της (Χίλαρι) Κλίντον», αντιπάλου του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, εκτίμησε.

 

«Και γι’ αυτό δεν έχετε εξουσία. Ταπεινωθήκατε», εξήγησε ο Μπάνον μιλώντας στους New York Times.

 

Οι δηλώσεις αυτές του Μπάνον, που σπάνια παραχωρεί συνεντεύξεις, γίνονται την ώρα που υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Τύπου.

 

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει το Σάββατο απευθυνόμενος σε πράκτορες της CIA ότι είναι «σε πόλεμο» με τα μέσα και ότι οι δημοσιογράφοι είναι «μεταξύ των πιο ανέντιμων ανθρώπων στον κόσμο».