Κορωνοϊός: Σχεδόν 50 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως - Πάνω από 1,2 εκατ. οι νεκροί

Κορωνοϊός: Σχεδόν 50 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως - Πάνω από 1,2 εκατ. οι νεκροί Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 1.243.513 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως μέχρι σήμερα από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με επίσημες πηγές που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο.

Την ίδια ώρα περισσότερα από 49.316.540 κρούσματα έχουν επισήμως διαγνωστεί από την αρχή της πανδημίας, εκ των οποίων τουλάχιστον 32.215.500, θεωρείται σήμερα ότι έχουν αποθεραπευτεί.

Χθες Παρασκευή, 9.018 νέοι θάνατοι και 610.768 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι χώρες που κατέγραψαν τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, στους πιο πρόσφατους απολογισμούς τους, είναι οι ΗΠΑ με 1.149 νέους θανάτους, η Γαλλία με 828 και η Ινδία με 577.

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 236.099 θανάτους για 9.739.897 καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Μετά τις ΗΠΑ, οι πλέον πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία, με 162.015 νεκρούς και 5.631.181 κρούσματα, η Ινδία με 125.562 νεκρούς και 8.462.080 κρούσματα, το Μεξικό με 94.323 νεκρούς και 955.128 κρούσματα και η Βρετανία με 48.475 νεκρούς και 1.146.484 κρούσματα.

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) μετρά επισήμως ένα σύνολο 86.184 κρουσμάτων (33 νέα μεταξύ Παρασκευής-Σαββάτου), εκ των οποίων 4.634 θανάτους.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική μετρούν, έως σήμερα στις 13.00 ώρα Ελλάδας, 410.353 θανάτους και 11.543.865 μολύνσεις.

Η Ευρώπη 301.666 νεκρούς και 12.234.059 κρούσματα, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς 246.524 θανάτους και 9.993.615 κρούσματα, η Ασία 175.761 νεκρούς και 10.950.295 μολύνσεις, η Μέση Ανατολή 63.808 θανάτους και 2.708.942 κρούσματα.

Η Αφρική μετρά  44.460 νεκρούς και 1.855.858 κρούσματα και τέλος η Ωκεανία 941 θανάτους και 29.910 κρούσματα.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Διεθνή / Επικοινωνία Τραμπ με Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της σημερινής επικοινωνίας του με τον Πούτιν για την Ουκρανία

Μακρόν, Στάρμερ, Μερτς και Μελόνι συζήτησαν το βράδυ της Κυριακής με τον Αμερικανό πρόεδρο - μεταξύ άλλων - και για την επιβολή επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

Διεθνή / Νετανιάχου: Θα πάρουμε τον έλεγχο όλης της Γάζας - Θα εμποδίσουμε τον λιμό "για διπλωματικούς λόγους"

«Προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη νίκη μας, να νικήσουμε τη Χαμάς και να απελευθερώσουμε τους ομήρους, δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο του λιμού» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Διεθνή / Sean "Diddy" Combs: Μέσα στα λευκά πάρτι του «γυμνού» βασιλιά που όλοι ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του

Δημοσιογράφος περιοδικών που λάμβανε πρόσκληση περιγράφει τι συνέβαινε στα διάσημα πάρτι με τους βιασμούς και τα ναρκωτικά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Διεθνή / Εκλογές στην Πορτογαλία: Νίκη της κεντροδεξιάς χωρίς αυτοδυναμία - Ιστορικό 22% για το ακροδεξιό Chega

Το κόμμα Chega κατέγραψε ρεκόρ 22% στις εκλογές στην Πορτογαλία, ενώ η κεντροδεξιά νίκησε χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Παραίτηση του ηγέτη των Σοσιαλιστών
LIFO NEWSROOM
Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Διεθνή / Τραμπ-Πούτιν: Κρίσιμη επικοινωνία για την Ουκρανία – Τι φοβούνται Ευρώπη και Κίεβο

Ο Τραμπ καλεί τον Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία. Ποια είναι η στάση των Ευρωπαίων ηγετών, τι ζητά το Κίεβο και πώς απαντά η Μόσχα με επιθέσεις και βαλλιστικούς πυραύλους.
LIFO NEWSROOM