Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων και στην Ισπανία - 832 νεκροί σε μια ημέρα

Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων και στην Ισπανία - 832 νεκροί σε μια ημέρα Facebook Twitter
Αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία (GETTY IMAGES)
0

Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία, όπου μέσα σε 24 ώρες έχασαν την ζωή τους 832 ασθενείς με COVID-19, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων στην χώρα στις 5.690. 

Στην χειρότερη ημέρα για την χώρα από το ξέσπασμα της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα πως τα κρούσματα μέσα σε μια μέρα «εκτοξεύτηκαν» από 64.059 σε 72.248. Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 40.000 έχουν αναγκαστεί να νοσηλευτούν και 4.575 εμφάνισαν τόσο σοβαρά συμπτώματα που εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η Ισπανία είναι τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα, πίσω από την ΗΠΑ, την Ιταλία και την Κίνα. Από όλες τις χώρες, μόνο η Ιταλία έχει καταγράψει μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό θανάτων, όταν από την Πέμπτη έως την Παρασκευή εξέπνευσαν 969 ασθενείς. Από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα, 12.285 άτομα ιάθηκαν πλήρως και πλέον διαθέτουν ανοσία.

Από τις 14 Μαρτίου, η Ισπανία έχει τεθεί σε καραντίνα με καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας για τους πολίτες, ενώ η κυβέρνηση δεν αποκλείει την εφαρμογή ακόμα αυστηρότερων μέτρων και ελέγχων σε όλη την επικράτεια. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν τα μέτρα να αρθούν στις 11 Απριλίου αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα παραταθούν. 

Μιλώντας στον Guradian μετά το αρνητικό ρεκόρ ημέρας η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια δήλωσε: «Έχουμε πράξει ό,τι ήταν απαραίτητο μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουμε στον ίδιο "δρόμο"».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ