Κορωνοϊός: Οκτώ εκατομμύρια Ιταλοί ακυρώνουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους

Κορωνοϊός: Οκτώ εκατομμύρια Ιταλοί ακυρώνουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Ανησυχία και στην Ιταλία συνεχίζει να προκαλεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της δημοσκοπικής εταιρείας Demoskopika, οκτώ εκατομμύρια Ιταλοί αποφάσισαν να ακυρώσουν τελικά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Το 90%, δε, όσων αποφάσισαν να «αποδράσουν» από το μόνιμο τόπο διαμονής τους, έστω και για μια μόνο ημέρα, θα παραμείνει εντός των εθνικών συνόρων.

Την ίδια ώρα, η περιφέρεια της Ρώμης επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται να εγκρίνει μέτρο που θα καθιστά και πάλι υποχρεωτική την χρήση της προστατευτικής μάσκας σε ανοιχτούς χώρους. Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από την Πέμπτη, ενώ ανάλογη απόφαση μπορεί να ληφθεί μέσα στην εβδομάδα και από την κυβέρνηση Ντράγκι, με ισχύ σε ολόκληρη την χώρα.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 16.213 κρούσματα κορωνοϊού και 137 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 337.222 διαγνωστικά τεστ, το 4,8% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Aπό την αρχή της πανδημίας στη χώρα οι μολύνσεις είναι 5.405.368 και 135.778 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM
Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ