Κορωνοϊός: Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε 13.500 κρούσματα σε 24 ώρες - Lockdown στο «Ντιτρόιτ της Ινδίας»

Κορωνοϊός: Το Νέο Δελχί ανακοίνωσε 13.500 κρούσματα σε 24 ώρες - Lockdown στο «Ντιτρόιτ της Ινδίας» Facebook Twitter
EPA
0

Η Ινδία ανακοίνωσε ημερήσια αύξηση-ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού καθώς η νότια πόλη Τσενάι τέθηκε σε lockdown ύστερα από τα περιστατικά που καταγράφηκαν εκεί.

Δεδομένης της υψηλής πυκνότητας πληθυσμού στην Ινδία, ειδικοί ανησυχούν ότι μια παρατεταμένη επιδημία της COVID-19 μπορεί να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα της χώρας. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προχώρησε σε άρση των περισσότερων περιορισμών που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο του τρίμηνου πανεθνικού lockdown στις 8 Ιουνίου, παρότι τα κρούσματα συνέχιζαν να αυξάνονται.

Τα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της Ινδίας έδειξαν ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επιπλέον 13.500 κρούσματα, με πάνω από 300 θανάτους. Η Ινδία βρίσκεται τώρα πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και τη Ρωσία στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων και έχει καταγράψει τέσσερις φορές περισσότερα σε σχέση με την Κίνα, η οποία έχει αριθμητικά ανάλογο πληθυσμό και είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησε ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους.

Σήμερα, το νότιο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού επέβαλε lockdown με αυστηρούς περιορισμούς στην Τσενάι και τα περίχωρά της έως τις 30 Ιουνίου.

Οι δρόμοι στην Τσενάι, γνωστή ως το «Ντιτρόιτ της Ινδίας» για τη μεγάλη της αυτοκινητοβιομηχανία, ήταν σε γενικές γραμμές άδειοι σήμερα και τα περισσότερα καταστήματα παρέμεναν κλειστά, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών που περιπολούσαν για να διασφαλίσουν ότι τηρούνται οι κανόνες.

«Αστυνομικοί και επαγγελματίες υγείας μάχονται για εσάς. Σας παρακαλώ συνεργαστείτε και διατηρήστε τις ελπίδες σας», ανέφερε σε σημερινή ανάρτηση στο Twitter ο Σ. Βιτζαγιαμπασκάρ, υπουργός Υγείας του κρατιδίου Ταμίλ Νάντου. «Ας ακολουθήσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση, ας παραμείνουμε προσεκτικοί και ας κερδίσουμε αυτή τη μάχη απέναντι στην πανδημία».

Το κρατίδιο Ταμίλ Ναντού έχει διενεργήσει τεστ σε πάνω από 800.000 ανθρώπους για την COVID-19, ο υψηλότερος αριθμός στη χώρα, και το ποσοστό θνησιμότητας του είναι σχεδόν το ένα τρίτο του εθνικού μέσου όρου. Ωστόσο, εδώ και καιρό βρίσκεται αντιμέτωπη με κριτική για την καθυστερημένη καταγραφή των θανάτων, και ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών αυξάνεται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, κυρίως στην Τσενάι και τις γύρω περιοχές.

Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί σε άλλες περιοχές της Ινδίας, όπου τα κρατίδια έχουν την εξουσία να καθορίζουν τους κανόνες για την υγεία, έχουν σε μεγάλο βαθμό χαλαρώσει.

Οι δρόμοι και οι επιχειρήσεις στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, όπου αρκετοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ήταν σε μεγάλο βαθμό ανοικτά σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ