Κορωνοϊός: Η Τυνησία επιστρατεύει ρομπότ για τον έλεγχο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: Η Τυνησία επιστρατεύει ρομπότ για τον έλεγχο της απαγόρευσης κυκλοφορίας Facebook Twitter
Ρομπότ στην Τυνησία ελέγχουν αν τηρούνται τα έκτακτα μέτρα γαι τον κορωνοϊό (EPA)
0

Ρομπότ της αστυνομίας έχει αναπτυχθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας της Τυνησίας, για να περιπολεί και να εξασφαλίσει ότι τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Το ρομπότ όταν εντοπίζει κάποιον να περπατά στους εγκαταλελειμμένους δρόμους της πόλης, τον πλησιάζει και τον ρωτά γιατί βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Στη συνέχεια, ο πολίτης οφείλει να επιδείξει στην κάμερα του ρομπότ, την ταυτότητά του και τα δικαιολογητικά, που αιτιολογούν το γεγονός ότι είναι εκτός σπιτιού.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσα από τα ρομπότ επιτήρησης της Τυνησίας, που ονομάζονται PGuards, έχουν αναπτυχθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στους δρόμους της πρωτεύουσας. Η κατασκευάστρια εταιρεία, Enova Robotics, από την πλευρά της δήλωσε ότι αυτό είναι απόρρητη πληροφορία ενώ μιλώντας στο BBC αρνήθηκε να αποκαλύψει την τιμή του.

Το τηλεχειριζόμενο ρομπότ διαθέτει θερμική κάμερα απεικόνισης και χρησιμοποιεί τεχνολογία Lidar για την ανίχνευση και τον εντοπισμό φωτός, και χρησιμοποιεί ραδιοκύματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook σχετικά με τη φουτουριστική αποστολή του ρομπότ να επιβάλει την έννομη τάξη.

Κάποιοι χαιρέτισαν την κίνηση, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι το ρομπότ κινείται πολύ αργά για να είναι αποτελεσματικό.

Ωστόσο, από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκαν αρκετά βίντεο που δείχνουν ότι οι άνθρωποι σταματούν σε κλήση του PGuard.

Σε ένα βίντεο φαίνεται το ρομπότ να ρωτά έναν πολίτη για τον λόγο που βρίσκεται εκτός σπιτιού. Εκείνος του απαντά ότι θέλει να αγοράσει τσιγάρο και ο PGuard τον συμβουλεύει λέγοντά του: «Εντάξει αγοράστε τον καπνό σας, αλλά να είστε γρήγορος και να πάτε σπίτι.»

Στην Τυνησία μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 495 κρούσματα και 18 θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ