Κορωνοϊός: Η Τυνησία επιστρατεύει ρομπότ για τον έλεγχο της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: Η Τυνησία επιστρατεύει ρομπότ για τον έλεγχο της απαγόρευσης κυκλοφορίας Facebook Twitter
Ρομπότ στην Τυνησία ελέγχουν αν τηρούνται τα έκτακτα μέτρα γαι τον κορωνοϊό (EPA)
0

Ρομπότ της αστυνομίας έχει αναπτυχθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας της Τυνησίας, για να περιπολεί και να εξασφαλίσει ότι τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Το ρομπότ όταν εντοπίζει κάποιον να περπατά στους εγκαταλελειμμένους δρόμους της πόλης, τον πλησιάζει και τον ρωτά γιατί βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Στη συνέχεια, ο πολίτης οφείλει να επιδείξει στην κάμερα του ρομπότ, την ταυτότητά του και τα δικαιολογητικά, που αιτιολογούν το γεγονός ότι είναι εκτός σπιτιού.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσα από τα ρομπότ επιτήρησης της Τυνησίας, που ονομάζονται PGuards, έχουν αναπτυχθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στους δρόμους της πρωτεύουσας. Η κατασκευάστρια εταιρεία, Enova Robotics, από την πλευρά της δήλωσε ότι αυτό είναι απόρρητη πληροφορία ενώ μιλώντας στο BBC αρνήθηκε να αποκαλύψει την τιμή του.

Το τηλεχειριζόμενο ρομπότ διαθέτει θερμική κάμερα απεικόνισης και χρησιμοποιεί τεχνολογία Lidar για την ανίχνευση και τον εντοπισμό φωτός, και χρησιμοποιεί ραδιοκύματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook σχετικά με τη φουτουριστική αποστολή του ρομπότ να επιβάλει την έννομη τάξη.

Κάποιοι χαιρέτισαν την κίνηση, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι το ρομπότ κινείται πολύ αργά για να είναι αποτελεσματικό.

Ωστόσο, από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκαν αρκετά βίντεο που δείχνουν ότι οι άνθρωποι σταματούν σε κλήση του PGuard.

Σε ένα βίντεο φαίνεται το ρομπότ να ρωτά έναν πολίτη για τον λόγο που βρίσκεται εκτός σπιτιού. Εκείνος του απαντά ότι θέλει να αγοράσει τσιγάρο και ο PGuard τον συμβουλεύει λέγοντά του: «Εντάξει αγοράστε τον καπνό σας, αλλά να είστε γρήγορος και να πάτε σπίτι.»

Στην Τυνησία μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 495 κρούσματα και 18 θάνατοι από τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM