ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Κορωνοϊός: Eστίες επιδημίας στην Αυστραλία καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί

Κορωνοϊός: Eστίες επιδημίας στην Αυστραλία καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί Facebook Twitter
EPA
0

Η πολιτεία της Βικτόριας στην Αυστραλία κατέγραψε σήμερα τη μεγαλύτερη αύξηση στα νέα κρούσματα εδώ και εβδομάδες ενώ η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας βρέθηκε αντιμέτωπη με νέα εστία σε γηροκομείο, την ώρα που κάποιες περιοχές της χώρας αρχίζουν να χαλαρώνουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.


Σήμερα στη Βικτόρια καταγράφηκαν 13 νέα κρούσματα, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας, με τα έξι από αυτά να σχετίζονται με μια εστία μόλυνσης σε μονάδα επεξεργασίας κρέατος στη Μελβούρνη. Στη Νέα Νότια Ουαλία αναφέρθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, δύο στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Newmarch στο Σίδνεϊ, όπου πάνω από 60 άνθρωποι έχει διαγνωστεί πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και 14 έχουν πεθάνει.


Η Αυστραλία και η γειτονική Νέα Ζηλανδία, που έχουν κλείσει τα σύνορά τους και έχουν επιβάλει lockdown και άλλους αυστηρούς περιορισμούς, επαινούνται διότι έχουν ανακόψει την εξάπλωση της COVID-19, όμως τα μέτρα που έχουν εφαρμόσει αναμένεται να βυθίσουν τις οικονομίες τους σε ύφεση.


Η έως τώρα επιτυχημένη πορεία της Αυστραλίας στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό έχει οδηγήσει κάποιες πολιτείες και εδάφη να επιτρέψουν περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες και δημόσιες συναθροίσεις νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.


Πολλά εθνικά πάρκα άνοιξαν ξανά στην πολιτεία Κουίνσλαντ και επετράπη στον κόσμο να κάνει πικνίκ. Στη Νέα Νότια Ουαλία επιτρέπεται η επίσκεψη σε σπίτια φίλων ή γειτόνων, όχι όμως κατά ομάδες μεγαλύτερες των δύο ατόμων, ενώ από το επόμενο Σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά έπειτα από έξι εβδομάδες, οι μεσίτες θα μπορούν να παρουσιάζουν και πάλι ακίνητα σε πελάτες.

Η χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο, είναι σταδιακή και έχει διαφορές από πολιτεία σε πολιτεία.

Έως αργά χθες η Αυστραλία είχε 6.783 επιβεβαιωμένα κρούσματα και θρηνούσε 94 θανάτους, σύμφωνα με τις αρχές. Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε δύο νέα κρούσματα σήμερα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 1.136, ενώ 32 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, που την Παρασκευή θα συζητήσει τη χαλάρωση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ελπίζει ότι η εφαρμογή ιχνηλάτησης του κορονοϊού, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα και η χρήση της είναι προαιρετική, θα συμβάλλει στην καλύτερη λήψη αποφάσεων.

Έως χθες, 4 εκατ. Αυστραλοί είχαν εγκαταστήσει την εφαρμογή COVIDSafe, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός αντιστοιχεί στο 16% του πληθυσμού των 25 εκατ. ανθρώπων της χώρας, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον στόχο της κυβέρνησης (40%).

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ