Κοροναϊός: Οι αεροπορικές εταιρείες που αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς Ιταλία

Κοροναϊός: Οι αεροπορικές εταιρείες που αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς Ιταλία Facebook Twitter
Απομονώνεται από αέρος η Ιταλία λόγω κοροναϊού (EPA)
0

Αυξάνονται οι αεροπορικές εταιρείες που αναστέλλουν τις πτήσεις τους προς Ιταλία, καθώς η χώρα βρίσκεται σε «επικίνδυνη ζώνη» λόγο κοροναϊού.

Νωρίτερα σήμερα, η πορτογαλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις επιβατικές πτήσεις προς και από την Ιταλία για 14 ημέρες αρχίζοντας από αύριο, Τετάρτη, ως ένα προληπτικό μέτρο για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ανάλογες και η κινήσεις της Ισπανικής κυβέρνησης καθώς θέλουν να αποφύγουν το «σενάριο της Ιταλίας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρία Ryanair και η βρετανική EasyJet ανακοίνωσαν επίσης την αναστολή όλων των πτήσεών τους προς και από την Ιταλία έως τις αρχές Απριλίου, μετά την απόφαση να μπει όλη η χώρα σε καραντίνα ώστε να καταπολεμηθεί η επιδημία του κοροναϊού.

Η EasyJet βέβαια, διευκρίνισε σε ανακοίνωση ότι όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις της από σήμερα έως και τις 3 Απριλίου ακυρώνονται, με τη δυνατότητα για τους επιβάτες να μεταθέσουν το ταξίδι τους ή να λάβουν μια επιστροφή χρημάτων.

Ισχύουν ωστόσο κάποιες «πτήσεις ασφαλείας για σοβαρούς λόγους, εργασίας, υγείας ή επαναπατρισμού», διευκρίνισε ο η Easy Jet.

Από την πλευρά της, η Ryanair ανακοίνωσε ότι η αναστολή των πτήσεων εσωτερικού στην Ιταλία θα αρχίσει αύριο, Τετάρτη, και αυτή των διεθνών πτήσεων την Παρασκευή έως τις 8 Απριλίου.

Ο αερομεταφορέας εξήγησε ότι οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση σε πτήση για την περίοδο αυτή θα μπορούν να έχουν επιστροφή χρημάτων ή να λάβουν ένα κουπόνι που θα τους επιτρέψει να ταξιδέψουν μέσα στο προσεχές 12μηνο.

Η British Airways δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για τυχόν ακυρώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Πληροφορεί ωστόσο τους πελάτες της που έχουν κάνει κράτηση σε πτήσεις για την Ιταλία από σήμερα μέχρι και τις 4 Απριλίου ότι έχουν τη δυνατότητα να μεταθέσουν το ταξίδι τους έως τα τέλη Μαΐου, να προτιμήσουν να πετάξουν προς τη Γενεύη και τη Ζυρίχη ή να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Η Air Canada ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς την Ιταλία από αύριο έως την 1η Μαΐου. Η Air Canada έχει καθημερινή σύνδεση μεταξύ του Καναδά και της Ρώμης στην Ιταλία, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας. «Η τελευταία μας πτήση προς τη Ρώμη αναχωρεί από το Τορόντο απόψε (10 Μαρτίου) και η τελευταία πτήση από τη Ρώμη με προορισμό το Μόντρεαλ αύριο, 11 Μαρτίου».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ