Κοροναϊός: Ακόμα και 27 ημέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα - Από τις 14 που ήταν γνωστό

Κοροναϊός: Ακόμα και 27 ημέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα - Από τις 14 που ήταν γνωστό Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ένας 70χρονος στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό, όμως δεν παρουσίασε συμπτώματα παρά μόνο 27 ημέρες αργότερα, ανακοινώθηκε σήμερα από την τοπική κυβέρνηση.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως η περίοδος επώασης του ιού μπορεί να είναι πολύ πιο μακρά από τις 14 ημέρες που πιστεύεται σήμερα ότι είναι. Μια μεγαλύτερη περίοδος επώασης θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες να περιοριστεί η διάδοση της επιδημίας, η οποία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους και έχει επεκταθεί έξω από την Κίνα.

Ο άνδρας, του οποίου ανακοινώθηκε μόνο το επίθετο, Τζιάνγκ, μετέβη στις 24 Ιανουαρίου με το αυτοκίνητό του στη Σενόνγκτζια, στη βορειοδυτική Χουμπέι, από την ανατολική Εζού, όπου ήρθε σε επαφή με την αδελφή του, η οποία είχε μολυνθεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της Χουμπέι, της επαρχίας που αποτελεί το επίκεντρο του ιού.

Παρουσίασε πυρετό στις 20 Φεβρουαρίου και διαγνώσθηκε θετικός στον κοροναϊό μία ημέρα αργότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Χουμπέι.

Μέτρα για την αύξηση της παραγωγής και διάθεσης ιατρικών ειδών

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ζήτησε την υλοποίηση πολλαπλών μέτρων για την αύξηση της παραγωγής, αλλά και για την διάθεση ιατρικών ειδών και υλικών ως προς τον έλεγχο της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Οι δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού έγιναν χθες, στην διάρκεια επιθεώρησης της παραγωγής ιατρικών ειδών στην περιοχή Χαϊντιάν του Πεκίνου.

Θα γίνουν περισσότερες προσπάθειες για την υποστήριξη της πρόληψης ως προς την εξάπλωση της επιδημίας, αλλά και του ελέγχου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλοποίηση της επιστροφής των εργαζομένων στις εργασίες τους, αλλά και η αποδοτική λειτουργία της παραγωγής, όπως δήλωσε ο Λι.

Ιαπωνία: Τέσσερα νέα κρούσματα - Έκλεισε σχολείο 

Ιάπωνες αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα τέσσερις νέες μολύνσεις από τον νέο κοροναϊό καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας συνεχίζει να αυξάνεται. Ένα από τα νέα κρούσματα είναι μια γυναίκα ηλικίας στα 60 της που διδάσκει σε Γυμνάσιο στη νομαρχία Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο, σύμφωνα με αξιωματούχο της νομαρχίας. Η γυναίκα παρουσίασε για πρώτη φορά συμπτώματα στις 12 Φεβρουαρίου και νοσηλεύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης. Πήγε στη δουλειά της ενώ είχε συμπτώματα, έτσι η τοπική διοίκηση θα κλείσει το σχολείο της για δύο ημέρες από τις 25 Φεβρουαρίου.

Το δεύτερο κρούσμα είναι μια γυναίκα ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, επίσης στη νομαρχία Τσίμπα, η οποία νοσηλεύθηκε, όμως δεν εμφανίζει συμπτώματα, δήλωσε ο νομαρχιακός αξιωματούχος. Δεν υπάρχει σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες και δεν έχει επιβεβαίωθεί το πώς προσβλήθηκαν από τον ιό, δήλωσε ο αξιωματούχος. Άλλα δύο κρούσματα, ένας άνδρας στα 60 του και ένας άλλος στα 50 του, επιβεβαιώθηκαν επίσης στη νομαρχία Κουμαμπότο της νότιας Ιαπωνίας.

Στην Ιαπωνία, 99 άνθρωποι έχουν πλέον διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κοροναϊό, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 2.300 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα. Περισσότερα από 600 κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρισκόταν σε καραντίνα για περισσότερο από δύο εβδομάδες στα ανοικτά της Γιοκοχάμα. Δύο ηλικιωμένοι επιβάτες απεβίωσαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από τον ιό στην Ιαπωνία σε τρεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/Xinhua

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM