Μηνύματα που στάλθηκαν πριν από την πτήση του ελικοπτέρου κατά την οποία σκοτώθηκε Κόμπi Μπράιαντ και οκτώ ακόμα άτομα, αποκαλύπτουν ότι οι καιρικές είχαν προκαλέσει ανησυχία και πως ο πιλότος αποπροσανατολίστηκε από την ομίχλη.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, ο καιρός και η ορατότητα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο δυστύχημα. Στα έγγραφα, περιγράφεται λεπτομερώς το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, χωρίς ωστόσο να αποτελούν το οριστικό πόρισμα. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών αποκαλύπτει ότι πριν από κάθε πτήση με τον Μπράιαντ, δημιουργείτο ένα ομαδικό τσατ με στοιχεία για το ταξίδι. Τη συγκεκριμένη ημέρα είχαν εκφραστεί ανησυχίες για τον καιρό, οι οποίες όμως κατευνάστηκαν τόσο από τον πιλότο όσο και από τον συντονιστή πτήσης.

 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στα έγγραφα που επικαλείται το CNN, ο πιλότος της μοιραίας πτήσης, λίγο πριν από τη συντριβή, ενημέρωσε στον ασύρματο πως είχε ξεκινήσει την άνοδο στα 4.000 πόδια προκειμένου να ξεφύγει από την ομίχλη. Αυτό που όμως έγινε στην πράξη ήταν να κατευθυνθεί προς τον λόφο, στον οποίο έγινε η προσέκρουσε το ελικόπτερο πριν τη συντριβή. 

 

«Αγαπημένος πιλότος»

 

Σύμφωνα με τα έγγραφα ο Αra Zobayan ήταν ένας από τους πιλότους που ο σταρ του ΝΒΑ προτιμούσε. Κατά τα τελευταία χρόνια μόλις τέσσερις πιλότοι της Island Express είχαν πετάξει με τον Μπράιαντ. 

 

«Ο Ara ήταν ο αγαπημένος της Kobe Inc. και ο πιλότος που προτιμούσε», αναφέρεται. Τα μηνύματα που εξετάστηκαν δείχνουν ότι ανάμεσα στον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, οκτώ πτήσεις διασημοτήτων με την Island Express ακυρώθηκαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών.  Ανάμεσά τους πτήσεις για τους David Burd (Lil Dicky), Kawhi Leonard και Kylie Jenner.

 

 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr