Το κολέγιο του Κέιμπριτζ ζητά συγγνώμη για φωτό του Άουσβιτς στο εξώφυλλο φυλλαδίου υποδοχής φοιτητών

Το κολέγιο του Κέιμπριτζ ζητά συγγνώμη για φωτό του Άουσβιτς στο εξώφυλλο φυλλαδίου υποδοχής φοιτητών Facebook Twitter
0

Το κολέγιο Emmanuel του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για τη χρήση εικόνας του διαβόητου ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης, του Άουσβιτς, σε φυλλάδιο για τους νέους μαθητές του.

Στο εξώφυλλο του φυλλαδίου που καλούσε τους μαθητές σε προσκυνηματικό κήρυγμα στο παρεκκλήσι του κολεγίου είχε τυπωθεί η φωτογραφία της εισόδου του τρομακτικού στρατοπέδου, με την επιγραφή "Η εργασία απελευθερώνει". 

"Δεν έχω καθόλου ιδέα ποιος είναι ο πιθανός στόχος αυτής της ενέργειας ή αν είναι κάποιο αστείο για την είσοδο στην πανεπιστημιακή ζωή", δήλωσε ένας φοιτητής του δευτέρου έτους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Cambridge News. 

Πρόσθεσε ότι οι μαθητές που είδαν την εικόνα αναστατώθηκαν, καθώς το κολέγιο έχει πολλούς Εβραίους φοιτητές.

Πάντως από το κολέγιο δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι το εξώφυλλο δεν ήθελε να προσβάλει, ούτε ήταν ένα «άρρωστο αστείο», απλώς κάποια χορωδία επισκέφθηκε το Άουσβιτς και το κήρυγμα θα γινόταν με αναφορές σε αυτή την επίσκεψη.

Το κήρυγμα θα αναφερόταν στη σύγκριση του πολωνού ιερέα Maximilian Kolbe, ο οποίος επέλεξε να πάρει τη θέση ενός άλλου κρατουμένου του Άουσβιτς, και του Ιησού Χριστού.

Mε πληροφορίες από rt.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM