Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ- Τουρκίας λόγω του πάστορα Μπράνσον- «Απογοητευμένος» ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ- Τουρκίας λόγω του πάστορα Μπράνσον- «Απογοητευμένος» ο Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «απογοητευμένος» επειδή η Τουρκία δεν έχει ακόμη απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ενώ η Ουάσινγκτον εντείνει τις πιέσεις προς την Άγκυρα για να πετύχει την αποφυλάκισή του.

«Ο πρόεδρος αισθάνεται μεγάλη απογοήτευση για το γεγονός ότι ο πάστορας Μπράνσον δεν έχει απελευθερωθεί, καθώς και για το γεγονός ότι και άλλοι Αμερικανοί πολίτες και εργαζόμενοι σε διπλωματικές υπηρεσίες δεν έχουν αποφυλακιστεί», είπε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Μπράνσον κρατείται εδώ και δύο χρόνια από τις τουρκικές αρχές που τον κατηγορούν για «κατασκοπεία» και για «συνεργασία» με το δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

Νέες ενέργειες σε βάρος της Τουρκίας εάν η Άγκυρα δεν απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με μεγαλύτερη οικονομική πίεση, εάν η Άγκυρα συνεχίζει να αρνείται να αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Το αυστηρό μήνυμα εστάλη μία ημέρα αφότου ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρέσβη Σερντάρ Κιλίτς με θέμα την υπόθεση Μπράνσον. Ο Μπόλτον τον προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα κάνουν παραχωρήσεις, σημείωσε ο υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που μίλησε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας, σημείωσε ότι «δεν κατεγράφη καμία πρόοδος» έως τώρα στην υπόθεση του πάστορα.

«Η (θέση της αμερικανικής) διοίκησης θα παραμείνει εξαιρετικά σταθερή σε αυτήν την υπόθεση. Ο πρόεδρος είναι 100% αφοσιωμένος στο να φέρει τον πάστορα Μπράνσον στην πατρίδα και εάν δεν δούμε ενέργειες τις επόμενες λίγες ημέρες ή σε διάστημα μιας εβδομάδας θα ληφθεί περαιτέρω δράση» είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περαιτέρω δράση θα έχει το πιθανότερο τη μορφή οικονομικών κυρώσεων. Κατόπιν πρόσθεσε:«Η πίεση θα συνεχιστεί αν δεν δούμε αποτελέσματα».

Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ επισκέφθηκε τον πάστορα Άντριου Μπράνσον

Ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ στην Τουρκία επισκέφθηκε τον Άντριου Μπράνσον, τον ευαγγελικό πάστορα η κράτηση και η δίκη του οποίου με κατηγορίες για τρομοκρατία προκάλεσαν κρίση μεταξύ των δύο χωρών, και επανέλαβε μια έκκληση στην Τουρκία για επίλυση της υπόθεσής του.

Ο Τζέφρι Χόβενιερ, που μιλούσε έξω από την κατοικία του Μπράνσον στην επαρχία της Σμύρνης όπου έχει τεθεί σε περιορισμό κατ΄οίκον, είπε πως η Ουάσινγκτον επιθυμεί η υπόθεση του πάστορα «καθώς και οι υποθέσεις άλλων Αμερικανών που κρατούνται άδικα, και Τούρκων πολιτών υπαλλήλων της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ», να επιλυθεί δίκαια, γρήγορα και με διαφάνεια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM