Κίσινγκερ για πόλεμο στο Ισραήλ: Φόβοι για κλιμάκωση - Απειλή για ΕΕ

Χένρι Κίσιντζερ: Συνέπεια της λανθασμένης μεταναστευτικής πολιτικής του Βερολίνου οι πανηγυρισμοί υπέρ της Χαμάς στη Γερμανία Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Ο Χένρι Κίσινγκερ δεν απέκλεισε περαιτέρω κλιμάκωση του πολέμου στο Ισραήλ, ενώ επισήμανε πως όποια χώρα σκοπεύει να αναμειχθεί, θα πληρώσει το τίμημα.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική υπηρεσία της Welt, ο Χένρι Κίσινγκερ ζήτησε την τιμωρία της Χαμάς, προκειμένου να μην μπορέσει να επαναλάβει ενέργειες όπως η πρόσφατη επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Την ίδια ώρα, υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τη Χαμάς.

«Είναι αδιανόητο για τους Ισραηλινούς η διεθνής κοινότητα να συζητήσει με εκείνους που ξεκίνησαν την σύγκρουση, που σκότωσαν τόσους ανθρώπους και πήραν τόσους ομήρους. Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους τιμωρία. Πρέπει να υπάρξει σοβαρός περιορισμός των δυνατοτήτων της Χαμάς προκειμένου να μην επαναλάβει τέτοιες πράξεις», πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η Χαμάς θα πρέπει να αποκλειστεί από οποιονδήποτε πολιτικό ρόλο και το Ισραήλ να «επανεδραιώσει την εθνική κυριαρχία του» στην περιοχή.

Χένρι Κίσινγκερ: Ο πόλεμος θα επηρεάσει και την Ευρώπη

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε και στη στάση που οφείλει να κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ίδιος επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει «να καταστήσει σαφές στις χώρες που σχεδιάζουν να εμπλακούν στη σύγκρουση ότι θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό», καθώς ο πόλεμος θα επηρεάσει και την Ευρώπη.

Χένρι Κίσινγκερ κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Γερμανίας

Στη λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική του Βερολίνου απέδωσε ο Χένρι Κίσινγκερ τις συνέπειες των πανηγυρισμών στους δρόμους της Γερμανίας υπέρ της Χαμάς.

«Βρίσκω επώδυνους τους πανηγυρισμούς γι’ αυτό που συνέβη, το οποίο τυπικά αποτελεί και εγκληματική πράξη. Ήταν μεγάλο λάθος να μπουν στη χώρα τόσοι πολλοί άνθρωποι με εντελώς διαφορετικό πολιτιστικό και θρησκευτικό υπόβαθρο, διότι έτσι δημιουργούνται ομάδες -διαφορετικών- συμφερόντων», δήλωσε ο Χένρι Κίσινγκερ.

Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Γερμανία, λέγοντας ότι «θα πρέπει να δώσει την άνευ όρων πολιτική στήριξή της στο Ισραήλ, εν ανάγκη και στρατιωτική».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM