Κίνα: Σχεδόν 2 εκατ. εκτοπισμένοι στην επαρχία Shanxi λόγω των βροχοπτώσεων

Κίνα: Σχεδόν 2 εκατ. εκτοπισμένοι στην επαρχία Shanxi λόγω των βροχοπτώσεων Facebook Twitter
AP
0

Περισσότεροι από 1,76 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί συνολικά, από τις σοβαρές πλημμύρες στη βόρεια επαρχία Shanxi της Κίνας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η καταρρακτώδης βροχή την περασμένη εβδομάδα οδήγησε σε κατολισθήσεις σε περισσότερες από 70 συνοικίες και πόλεις της επαρχίας.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις εμποδίζουν τις προσπάθειες διάσωσης, δηλώνουν από την πλευρά τους οι αξιωματούχοι.

Πριν από λιγότερο από τρεις μήνες δε, οι έντονες βροχοπτώσεις στην επαρχία Henan άφησαν πίσω τους περισσότερους από 300 νεκρούς.

Στη γειτονική επαρχία Hebei, ένα λεωφορείο έπεσε σε ποτάμι. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 από τους 51 αγνοούνταν.

Στο Shanxi, οι έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες εμπόδισαν τις προσπάθειες διάσωσης ενώ απειλούνται και αρκετά αρχαία μνημεία της περιοχής.

Περισσότερα από 17.000 σπίτια κατέρρευσαν σε όλη την επαρχία Shanxi, όπως δήλωσαν οι αρχές στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τέσσερις αστυνομικοί πέθαναν από κατολίσθηση, σύμφωνα με τους Global Times, αν και δεν έχουν δοθεί επιπλέον πληροφορίες για άλλα θύματα.

Επισημαίνεται δε, ότι στην πρωτεύουσα της επαρχίας Shanxi, Taiyuan, καταγράφηκαν περίπου 185,6 χιλιοστά βροχής την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τα 25 χιλιοστά που είχαν σημειωθεί αντίστοιχη περίοδο μεταξύ 1981 και 2010.

Η επαρχία είναι μια σημαντική περιοχή παραγωγής άνθρακα και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να σταματήσει τις εργασίες σε ορυχεία και εργοστάσια χημικών λόγω της βροχής.

Η Κίνα αντιμετωπίζει ήδη ελλείψεις στον τομέα της ενέργειας που έχει προκαλέσει διακοπές ρεύματος. Η κυβέρνηση έχει περιορίσει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε λιμάνια και εργοστάσια.

Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανέστειλε την παραγωγή σε 60 ανθρακωρυχεία και 14 εργοστάσια με επικίνδυνα χημικά, στην συγκεκριμένη επαρχία.

Οι εργασίες είχαν ήδη διακοπεί σε 27 άλλα ορυχεία άνθρακα στις 4 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ