Κίνα και Γαλλία χαράσσουν το δρόμο για τη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα

Κίνα και Γαλλία χαράσσουν το δρόμο για τη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα Facebook Twitter
0

Η Κίνα και η Γαλλία συμφώνησαν ώστε να "επιτευχθεί μια φιλόδοξη και νομικά δεσμευτική συμφωνία" στη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα, η οποία να συνοδεύεται από μηχανισμούς παρακολούθησης των αναμενόμενων δεσμεύσεων, αναφέρουν σε κοινή διακήρυξη σήμερα στο Παρίσι οι πρόεδροι της Κίνας και της Γαλλίας.


Οι δεσμεύσεις αυτές θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο "πλήρους αναθεώρησης κάθε πέντε χρόνια", επισημαίνεται στη διακήρυξη που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ενώπιον των δημοσιογράφων ο Σι Τζίνπινγκ και ο Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι εξέφρασαν την "αποφασιστικότητά τους να εργαστούν από κοινού" για την επιτυχία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που θα διεξαχθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.


Ένα μήνα πριν από την έναρξη της διάσκεψης, στην οποία θα μετάσχουν 193 χώρες, το Πεκίνο και το Παρίσι υποστήριξαν ότι η αναμενόμενη δύσκολη συμφωνία πρέπει να είναι "νομικά δεσμευτική" και να "αντανακλά την αρχή ότι υφίστανται κοινές αλλά διαφορετικές ευθύνες" που πρέπει να αναληφθούν ώστε να περιοριστεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου.


Το Πεκίνο και το Παρίσι δήλωσαν ότι "κάθε πέντε χρόνια πρέπει να επανεξετάζεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί" και υπογράμμισαν την ανάγκη για ένα "βελτιωμένο σύστημα διαφάνειας προκειμένου να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη".
Ο πρόεδρος της Κίνας εκτίμησε ότι αυτή η κοινή διακήρυξη, που περιλαμβάνει 21 σημεία, δείχνει "την κοινή δέσμευση για την επιτυχία της διάσκεψης στο Παρίσι".


Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι η διακήρυξη συνιστά "ένα μείζον βήμα" προς τη συμφωνία στην COP21. "Με τη διακήρυξη αυτή, θέσαμε τις προϋποθέσεις που μας επιτρέπουν να διαβλέπουμε μια επιτυχία. Μια συμφωνία είναι στο εξής δυνατή", τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM