Κίνα: Ηλικιωμένοι τουρίστες πλήρωσαν για εκδρομή σε αξιοθέατα και τους πήγαν σε νεκροταφείο

Κίνα: Ηλικιωμένοι τουρίστες πλήρωσαν για εκδρομή σε αξιοθέατα αλλά κατέληξαν σε νεκροταφείο Facebook Twitter
Pixabay
0

Οι αρχές στην Κίνα ερευνούν την υπόθεση ενός γκρουπ ηλικιωμένων τουριστών, που έκλεισαν ταξίδι για να δουν τα αξιοθέατα αλλά κατέληξαν να επισκεφτούν ένα νεκροταφείο.

Τα μέλη της ομάδας πλήρωσαν 18 γουάν, περίπου 2,3 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός γεύματος, για μία εκδρομή αλλά βρέθηκαν προ εκπλήξεως, όταν ο τελικός τους προορισμός ήταν ένα νεκροταφείο.

Ένας άντρας με το επώνυμο Zheng είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι είχε προσκληθεί στην εκδρομή από ένα ταξιδιωτικό γραφείο με το όνομα Longyao.

Είπε στους φίλους του για την προσφορά και τελικά συμμετείχαν όλοι μαζί στην εκδρομή.

Τα βίντεο που τραβoύσαν στο λεωφορείο έδειχνα ότι η ομάδα των ηλικιωμένων τραγουδούσε και γελούσε κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Όμως όταν έφτασαν στο «γραφικό σημείο» όλα άλλαξαν καθώς παρά την διαφήμιση του ταξιδιωτικού πρακτορείου, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα νεκροταφείο.


Ο Zheng κατήγγειλε τον ταξιδιωτικό πράκτορα στην επιτροπή πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης του Chongqing και άμεσα ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι η εταιρεία Longyao δεν είχε την κατάλληλη άδεια για τη διοργάνωση της εκδρομής και δεσμεύτηκε να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση και να διαλευκάνει πλήρως τις καταγγελίες των τουριστών.

Σε απάντηση, η κυβέρνηση της πόλης Chongqing δήλωσε ότι θα καταστείλει κάθε συμπεριφορά που παραβιάζει τα δικαιώματα των τουριστών και βλάπτει την εικόνα της πόλης, αναφέρουν οι Global Times.

Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο, που μια ταξιδιωτική εκδρομή στην Κίνα προκαλεί αντιδράσεις.

Το 2015, η άδεια ενός Κινέζου ξεναγού ακυρώθηκε όταν εθεάθη on camera να επιπλήττει τους τουρίστες επειδή δεν ψωνίζουν αρκετά.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Τουρκία: «Οι πόλεις μας θα γίνουν νεκροταφεία» προειδοποιούσαν οι πολιτικοί μηχανικοί

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: «Οι πόλεις μας θα γίνουν νεκροταφεία» προειδοποιούσαν οι πολιτικοί μηχανικοί

Λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό αρθρώνονται οι πρώτες απορίες για κάτι που όλοι σκέφτονται, αλλά κανείς δεν τολμά να πει ανοιχτά στην ερντογανική επικράτεια: ποιοι έχτισαν αυτά τα τραπουλόχαρτα και γιατί η Μεσόγειος είναι η χαρά της μαφίας των εργολάβων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ