No.1

Κίνα: Χωρίς στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ, για πρώτη φορά από το 1990- Λόγω κορωνοϊού

Κίνα: Χωρίς στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ, για πρώτη φορά από το 1990- Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Η Κίνα εγκατέλειψε τον στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες, επικαλούμενη τη «μεγάλη αβεβαιότητα» που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Με αυτό τον τρόπο το Πεκίνο αναγνώρισε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, από τη μία με την οικονομία που δέχεται πιέσεις και από την άλλη με την αυξημένη διεθνή εχθρότητα, σημειώνει ο Guardian, για την πανδημία. Στην Κίνα μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 82.971 κρούσματα κορωνοϊού και 4.634 θάνατοι.

«Δεν έχουμε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο για οικονομική ανάπτυξη φέτος. Αυτό συμβαίνει επειδή η χώρα μας θα αντιμετωπίσει κάποιους παράγοντες που είναι δύσκολο να προβλεφθεί η εξέλιξή τους, εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και το παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό περιβάλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, στην ετήσια συνεδρίαση της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Κίνας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1990, όταν η Κίνα άρχισε να δημοσιεύει τους στόχους για το ΑΕΠ, που η ηγεσία δεν ανακοινώνει στόχο. Ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αντί για αυτό η κυβέρνηση θα δώσει «προτεραιότητα στη σταθεροποίηση της εργασίας και τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου».

Η οικονομία της Κίνας συρρικνώθηκε κατά 6,8% το πρώτο τρίμηνο του 2020, για πρώτη φορά από το 1992. Ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναμένεται περαιτέρω συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο, επικαλούμενος αναταραχές στο διεθνές εμπόριο και μείωση της εγχώριας κατανάλωσης, επενδύσεων και εξαγωγών.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι φέτος η αναλογία ελλείμματος- ΑΕΠ αναμένεται να ξεπεράσει το 3,6%, όπως και ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί κατά 1 τρισεκατομμύριο γουάν σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. «Οι διοικήσεις σε όλα τα επίπεδα πρέπει πραγματικά να σφίξουν το ζωνάρι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρότι ο Λι Κετσιάνγκ επαίνεσε τον τρόπο που αντέδρασε η Κίνα στην πανδημία, είπε ότι υπήρχε «περιθώριο βελτίωσης στη δουλειά της κυβέρνησης» μια σπάνια παραδοχή για λάθη, που προκάλεσαν την οργή των Κινέζων.

«Ανούσιες τυπικότητες και γραφειοκρατία παραμένουν ένα έντονο ζήτημα. Ένας μικρός αριθμός αξιωματούχων αποφεύγουν τα καθήκοντά τους ή είναι ανίκανοι να τα εκτελέσουν. Η διαφθορά είναι ακόμη συχνό πρόβλημα σε κάποιους τομείς. Κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης του κορωνοϊού αποκαλύφθηκαν πολλοί αδύναμοι σύνδεσμοι στη διαχείριση της κρίσης της δημόσιας υγείας και άνθρωποι εξέφρασαν απόψεις και προτάσεις που αξίζουν την προσοχή μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Κίνας.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM