Κίνα: H κατάργηση της πολιτικής του ενός παιδιού αύξησε τις γεννήσεις

Κίνα: H κατάργηση της πολιτικής του ενός παιδιού αύξησε τις γεννήσεις Facebook Twitter
1

Αυξήθηκαν φέτος τα ποσοστά γεννήσεων στην Κίνα, καθώς πλέον όλα τα ζευγάρια έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν δεύτερο παιδί, με αποτέλεσμα το 2016 να καταγραφούν ένα εκατομμύριο περισσότερες γεννήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

Το 2016 καταγράφηκαν 17,5 εκατομμύρια γεννήσεις στην Κίνα, την πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου, έναντι 16,55 εκατομμύρια το 2015, δηλαδή μια αύξηση 5,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Global Times.

 

Έτσι πλέον αντιστοιχεί 1,6 παιδί σε κάθε γυναίκα, έναντι 1,54 που ήταν πέρυσι, επισημαίνει η αγγλόφωνη εφημερίδα που επικαλείται τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.

 

Αντιμέτωπη με τη γήρανση του πληθυσμού της, η Κίνα έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αλλάζει την πολιτική του ενός παιδιού, που έθεσε σε εφαρμογή στο τέλος της δεκαετίας του 1970.

 

Από το 2013, τα ζευγάρια το ένα μέλος των οποίων είναι μοναχοπαίδι είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν δεύτερο παιδί. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται από την 1η Ιανουαρίου 2016 σε όλα τα ζευγάρια, έπειτα από απόφαση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

 

«Η αύξηση του ποσοστού γεννητικότητας οφείλεται στη χαλάρωση των κανόνων το 2013. Τα δύο με τρία επόμενα χρόνια θα παρατηρήσουμε μια σημαντική αύξηση (στις γεννήσεις) που θα συνδέεται με τη νέα πολιτική», δήλωσε ένας ειδικός στην Global Times.

 

Η εφημερίδα δεν διευκρίνιζε σε ποιο ποσοστό οι γεννήσεις που καταγράφηκαν το 2016 αφορούσαν δεύτερα παιδιά, όμως σε μια πρόσφατη έκθεση η Εθνική Επιτροπή είχε αναφέρει ότι το ποσοστό αγγίζει το 40%.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Η μουσικός - Πρόσωπο της Χρονιάς σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη στο ΤΙΜΕ - Οι αποκαλύψεις για τον πρώην μάνατζέρ της και η δικαίωσή της στην κόντρα με την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Με ποια λογική όμως 1.5 δις είναι περίπου δεν παίζει όλοι να είναι γέροι με αυτήν την πολιτική θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα υπέρπληθυσμου στην Κίνα την ίδια στιγμή που στην άμοιρη Ελλάδα εδώ και 2 χρόνια έχουμε υπογενετικοτητα και χάνουμε πληθυσμό είτε από ξενιτιά είτε από θανάτους κυρίως λόγω τροχαίων και κακού συστήματος υγείας