Κίνα: H κατάργηση της πολιτικής του ενός παιδιού αύξησε τις γεννήσεις

Κίνα: H κατάργηση της πολιτικής του ενός παιδιού αύξησε τις γεννήσεις Facebook Twitter
1

Αυξήθηκαν φέτος τα ποσοστά γεννήσεων στην Κίνα, καθώς πλέον όλα τα ζευγάρια έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν δεύτερο παιδί, με αποτέλεσμα το 2016 να καταγραφούν ένα εκατομμύριο περισσότερες γεννήσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

Το 2016 καταγράφηκαν 17,5 εκατομμύρια γεννήσεις στην Κίνα, την πιο πολυπληθή χώρα του κόσμου, έναντι 16,55 εκατομμύρια το 2015, δηλαδή μια αύξηση 5,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Global Times.

 

Έτσι πλέον αντιστοιχεί 1,6 παιδί σε κάθε γυναίκα, έναντι 1,54 που ήταν πέρυσι, επισημαίνει η αγγλόφωνη εφημερίδα που επικαλείται τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.

 

Αντιμέτωπη με τη γήρανση του πληθυσμού της, η Κίνα έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αλλάζει την πολιτική του ενός παιδιού, που έθεσε σε εφαρμογή στο τέλος της δεκαετίας του 1970.

 

Από το 2013, τα ζευγάρια το ένα μέλος των οποίων είναι μοναχοπαίδι είχαν το δικαίωμα να αποκτήσουν δεύτερο παιδί. Η δυνατότητα αυτή προσφέρεται από την 1η Ιανουαρίου 2016 σε όλα τα ζευγάρια, έπειτα από απόφαση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

 

«Η αύξηση του ποσοστού γεννητικότητας οφείλεται στη χαλάρωση των κανόνων το 2013. Τα δύο με τρία επόμενα χρόνια θα παρατηρήσουμε μια σημαντική αύξηση (στις γεννήσεις) που θα συνδέεται με τη νέα πολιτική», δήλωσε ένας ειδικός στην Global Times.

 

Η εφημερίδα δεν διευκρίνιζε σε ποιο ποσοστό οι γεννήσεις που καταγράφηκαν το 2016 αφορούσαν δεύτερα παιδιά, όμως σε μια πρόσφατη έκθεση η Εθνική Επιτροπή είχε αναφέρει ότι το ποσοστό αγγίζει το 40%.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Με ποια λογική όμως 1.5 δις είναι περίπου δεν παίζει όλοι να είναι γέροι με αυτήν την πολιτική θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα υπέρπληθυσμου στην Κίνα την ίδια στιγμή που στην άμοιρη Ελλάδα εδώ και 2 χρόνια έχουμε υπογενετικοτητα και χάνουμε πληθυσμό είτε από ξενιτιά είτε από θανάτους κυρίως λόγω τροχαίων και κακού συστήματος υγείας