Κίνα: Βρέθηκε και δεύτερο κεφάλι ποντικιού σε συσκευασμένο γεύμα

Κίνα: Βρέθηκε και δεύτερο κεφάλι ποντικιού σε συσκευασμένο γεύμα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένα κεφάλι ποντικού βρέθηκε ξανά σε συσκευασία γεύματος σε καφετέρια της Κίνας. Είναι η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας. 

Το κεφάλι του ποντικιού βρέθηκε μέσα σε μια συσκευασία γεύματος στην καφετέρια του νοσοκομείου παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής της κομητείας Σιουσάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανακοίνωση της υπηρεσίας ρύθμισης της αγοράς της κομητείας.

'Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει το κεφάλι του ποντικού μέσα σε ένα πιάτο moyuya (πάπια με κονιάκ), μια τοπική νοστιμιά, σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι ο τομέας τροφοδοσίας της καφετέριάς του έχει ανατεθεί σε έναν εξωτερικό συνεργάτη μέσω κυβερνητικής πλειοδοσίας και ότι δεν έχει συναντήσει στο παρελθόν τέτοιο ζήτημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεύτερο περιστατικό με ποντίκι μέσα σε έναν μήνα 

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα που ένα κεφάλι ποντικού βρίσκεται μέσα σε πιάτο. Την 1η Ιουνίου ένας φοιτητής στο Βιομηχανικό Πολυτεχνικό Κολλέγιο της Τζιανσί, στην πρωτεύουσα της επαρχίας, την Ναντσάν, ανήρτησε ένα βίντεο που δείχνει «ένα αντικείμενο με δόντια, μάτια και μύτη» μέσα στο πιάτο του με ρύζι στην καφετέρια του κολλεγίου, σύμφωνα με την South China Morning Post.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων έπειτα από τα δύο περιστατικά.

Το 2022, η Κρατική Διοίκηση για την Ρύθμιση της Αγοράς ανέφερε ότι 518.600 υποθέσεις με παραβιάσεις ασφάλειας των τροφίμων ερευνήθηκαν και διεκπειραιώθηκαν σε εθνικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ