Κίνα: 30 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους υπό το φόβο κατολισθήσεων

Κίνα: 30 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους υπό το φόβο κατολισθήσεων Facebook Twitter
0

Πάνω από 30.000 κάτοικοι της επαρχίας Σιτσουάν στην νοτιοδυτική Κίνα αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετεγκατασταθούν υπό τον φόβο γεωλογικών καταστροφών, σύμφωνα με στοιχεία επιθεώρησης αρμοδίων παραγόντων.

 

Ο έλεγχος διεξήχθη από περισσότερους από 2.000 ερευνητές σε 176 κομητείες, μετά από μια κατολίσθηση εξαιτίας της οποίας 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στην κομητεία Μαοσιάν στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιθεώρησης.

 

Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 38.000 υπάρχουσες τοποθεσίες για τις οποίες υπάρχει απειλή γεωλογικών καταστροφών ενώ βρήκαν άλλες 4.000 νέες, εν δυνάμει επικίνδυνες τοποθεσίες. Οι κάτοικοι που μετεγκαταστάθηκαν προέρχονταν από 671 περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως ενέχουσες επικείμενους κινδύνους.

 

Η περιοχή του Σιτσουάν, γνωστή ως ιδιαίτερα σεισμόπληκτη, δοκιμάσθηκε το 2008 από σεισμό μεγέθους 8 βαθμών, και το 2013 από άλλο σεισμό μεγέθους 7 βαθμών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θάνατος στους IDF» - Το σύνθημα του Bobby Vylan στο Glastonbury που προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / «Θάνατος στους IDF» - Το σύνθημα του Bobby Vylan στο Glastonbury που προκάλεσε αντιδράσεις

Ως «αποτρόπαια αντισημιτικά συνθήματα που στόχευαν τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF)» το καταδίκασε η διοργάνωση - Παρεμβάσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το BBC
LIFO NEWSROOM