Κίνα: 30 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους υπό το φόβο κατολισθήσεων

Κίνα: 30 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους υπό το φόβο κατολισθήσεων Facebook Twitter
0

Πάνω από 30.000 κάτοικοι της επαρχίας Σιτσουάν στην νοτιοδυτική Κίνα αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετεγκατασταθούν υπό τον φόβο γεωλογικών καταστροφών, σύμφωνα με στοιχεία επιθεώρησης αρμοδίων παραγόντων.

 

Ο έλεγχος διεξήχθη από περισσότερους από 2.000 ερευνητές σε 176 κομητείες, μετά από μια κατολίσθηση εξαιτίας της οποίας 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στην κομητεία Μαοσιάν στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιθεώρησης.

 

Οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 38.000 υπάρχουσες τοποθεσίες για τις οποίες υπάρχει απειλή γεωλογικών καταστροφών ενώ βρήκαν άλλες 4.000 νέες, εν δυνάμει επικίνδυνες τοποθεσίες. Οι κάτοικοι που μετεγκαταστάθηκαν προέρχονταν από 671 περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως ενέχουσες επικείμενους κινδύνους.

 

Η περιοχή του Σιτσουάν, γνωστή ως ιδιαίτερα σεισμόπληκτη, δοκιμάσθηκε το 2008 από σεισμό μεγέθους 8 βαθμών, και το 2013 από άλλο σεισμό μεγέθους 7 βαθμών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM